Uvijek u torbi

Domaći start up osmislio zdrave, a ukusne sportske grickalice koje prodaju i u Beču

Bite Me čokoladice hrvatskog start upa braće Mujkić

Bivši kajakaši Edo i Luka Mujkić sa svojim timom stručnjaka razvili ukusni kolačić bez umjetnih zaslađivača i štetnih masti

Koliko vam se puta dogodilo da na posebno užurbani dan ne stignete ručati ili čak potpuno zaboravite jesti, a ne želite baš posegnuti za pekarskim proizvodima kada vas uhvati glad? Zbog takvih situacija, koje nam se doista svima znaju dogoditi, dobra je odluka u torbi uvijek imati spremnu nekakvu proteinsku čokoladicu, kuglicu ili pak voćni prutić. Iako su takve grickalice doista zabavne za raditi kod kuće jer se možete poigrati s kombinacijama okusa (kao što su limun i kokos ili pak banana i kikiriki), nekada je pametnije posegnuti za već provjereno kvalitetnim i dobro osmišljenim zdravim zalogajima.

image
Marko Mihaljevic/

Police domaćih supermarketa i dućana sa zdravom hranom sada već nude pristojan izbor, kako stranih, tako i domaćih proizvođača. Nedavno smo tako proučavajući cijeli niz klasičnih prutića u lokalnom dućanu zastali na pakiranju BiteMe lava kolačića. Isprobali smo BiteMe Nougat Rush lava kolačić koji smo platili 2,49 eura (odnosno 18,76 kuna). U pakiranju dobijete dva kompaktna komada, što olakšava dijeljenje, ako ste tako raspoloženi (naša preporuka je da prvi put podijelite za probu, a zatim svaki put idući zadržite cijeli paket za sebe). Za razliku od većine takvih proizvoda, BiteMe će vas razveseliti kremastom sredinom, što je u ovom slučaju bio maslac od lješnjaka. A brza provjera dostupnih vrsta na službenoj stranici otkrila je da se u BiteMe kolačićima znaju naći i maslac od indijskih oraščića, kikiriki maslac i slično, kao i da je riječ o domaćim proizvođačima.

image

Bite Me čokoladice hrvatskog start upa braće Mujkić

image

Bite Me čokoladice hrvatskog start upa braće Mujkić

Naime, za izbor tih zdravih proteinskih zalogaja zaslužni su zapravo hrvatski sportaši! Točnije, bivši kajakaši Edo i Luka Mujkić koji su sa svojim timom stručnjaka godinama razvijali kolačić dobar za tijelo, potpuno organski, bez namirnica životinjskog podrijetla, umjetnih zaslađivača i štetnih masti, aditiva, zgušnjivača i raznih sastojaka koje naše bake ne bi znale prepoznati.

image

Martin Kandus, Petra Mihalić, Edo Mujkić i Luka Mujkić, osnivači hrvatskog start upa Bite me

Uz braću Edu i Luku Mujkića u osnivanju startupa od početka sudjeluju i Petra Mihalić, prehrambena tehnologinja i nutricionistica s više od 15 godina iskustva u razvoju proizvoda te Martin Kundus kao financijski direktor koji je bio ključan u prikupljanju sredstava, planiranju i analitici, kao i u poslovanju tvrtke. Cijelu su priču pokrenuli iz vlastite želje da pronađu zdravu alternativu raznim pločicama i snackovima koji se nude na tržištu, a čiji ih sastav nije zadovoljavao kao sportaše, a okus kao gurmane.

“Naša misija je naoko jednostavna: želimo da ljudi zdravije jedu. Ideja je bila stvoriti čist i kvalitetan proizvod koji je zdrav i ukusan. Dakle, snack koji je potpuno zdrav za konzumaciju, ali je ujedno i okusom primamljiv, točnije ima onaj “mmm” efekt za kojim svi tragamo a koji često ne pronalazimo u zdravim ili sportskim snackovima, ako znate na što mislimo”, smiju se braća.

“Osim sjajnog okusa, ovakav sastav omogućuje i dulju sitost. Industrijske pločice i deserti djeluju na naš organizam kao primjerice, energetsko piće: kratkoročno nam šećer podiže razinu energije, da bi se ubrzo dogodio svima poznati “sugar crush”. Naši proizvodi imaju sva svojstva namirnica od kojih su izrađeni: suho voće i orašasti plodovi poznati su kao najbolji izbor za međuobroke jer se razine šećera ne dižu naglo”, objašnjavaju Luka i Edo i dodaju kako je o svemu tome vodila računa upravo Petra Mihalić.

image

Bite Me čokoladice hrvatskog start upa braće Mujkić

image
Marko Mihaljevic/

Njihovi proteinski kolačići, ali i sirove pločice već osvajaju i Europu, pa ih se tako odnedavno može pronaći i na policama Bille Pflanzille, specijaliziranog Billinog dućana u Beču koji nudi isključivo plant based organske proizvode.

image
Marko Mihaljevic/

Još jedna prednost BiteMe proizvoda je 100% prirodan sastav: “Dakle, ne 86%, niti 99%. Proizvodi su 100% prirodni, nemaju pesticida, konzervansa, bojila, umjetne zaslađivače i time se najviše ponosimo. Time i činjenicom da je proces kojim nastaju eco-friendly. Svi smo već svjesni da je jedan od najvećih problema u zagađenju planete trenutno proizvodnja hrane i na to smo stavili fokus”, objasnili su Luka i Edo Mujkić i naglasili kako je zbog svega navedenog BiteMe Protein Cookie također sjajan zdravi slatkiš za djecu, ali i kompletan nutritivno bogat međuobrok za sve sladokusce, te proteinski “nabijen” snack za sportaše i rekreativce.

BiteMe Protein Cookie potražite u trgovinama Bio&Bio, Bipa, Kaufland i na webu www.biteme-nutrition.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 20:38