Bilo je to prije 14, 15 godina. S velikim sam očekivanjima otišao u Železnu Goru u Međimurju intervjuirati legendu hrvatskog vinarstva Franju Lebara. Nije bilo živuće osobe koja zna više od njega o ranim mijenama međimurskih vinograda iz tradicionalno miješanih višesortnih u moderne monosortne. Iskusni starac bio je pionir upravo tih događanja. Prvi je zasadio brojne internacionalne sorte prilagođene hladnijim klimama, a zatim je nagovorio brojne druge vinare da naprave isto. Najviše se proslavio sauvignonom zbog čega su ga kolege na kraju prozvali međimurskim ocem sauvignona. Intervju je bio sjajan, stari majstor se svega sjećao živo, rado je podijelio svoja iskustva i ispričao cijelu životnu priču. Trljajući ruke, na kraju intervjua pitao sam ga: "Može samo još...
Autentična sorta
Dok traju jalove rasprave o porijeklu šipona, moslavca ili furminta, pušipel osvaja tržište
Nove etikete ovog vina i dalje ukazuju na njezin golemi potencijal kao sorte budućnosti
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....