Pivsko štivo

Dobra hrana daruje hit knjigu za pivoljupce ‘U početku bijaše pivo‘ ilustratora Dalibora Antunovića

 Dalibor Antunović/Privatna arhiva
U knjižare je stigao prvi u nizu prijevoda knjige posvećene popularnom napitku od hmelja, a priključite li se našem Instagram natječaju može postati i vaša!

Nakon uspješno rasprodanog prvog izdanja knjige "U početku bijaše pivo", dizajner, ilustrator i animator Dalibor Antunović, koji stoji iza brenda Dabionica, nedavno je na tržište izbacio i dotisak svog prvijenca, knjige koja spaja zanimljive priče iz povijesti pivarstva s dojmljivim stripovskim ilustracijama. Antunović je ovaj put samoizdao i verziju na engleskom jeziku, što ovu knjigu čini izvrsnim poklonom za pivopije diljem svijeta.

image
Marko Miscevic/Cropix
image

Knjiga "U početku bijaše pivo" Dalibora Antunovica

Press

Kao dizajneru koji je već dulje vrijeme zadužen za upečatljive etikete pivovare Nova runda, o čemu smo pisali u Dobroj hrani, ideja o pripremi knjige neprestano mu se motala po glavi. Budući da je tijekom svog rada na brojnim pivskim etiketama Dalibor Antunović polako otkrivao razne priče o tome kako pivo nastaje, što se sve kroz povijest koristilo za njegovu izradu, kakve sve vrste i stilovi postoje te brojne anegdote, shvatio je da to dvoje može spojiti u knjigu koja će biti idealan poklon za ljubitelje piva: "Jednom kada sam krenuo skupljati informacije, nije im bilo kraja. Svaki put kad bih dobio kao zadatak ilustrirati etiketu za određeno pivo morao bih istraživati i iščitavati razne knjige i resurse kako bih dobio inspiraciju za vizual. Sa svih strana sam skupljao priče. Okružen sam neprestano s pivom i onda jednostavno tako nađeš ideje", objasnio nam je tom prilikom.

image
Dalibor Antunović/Privatna arhiva
image
Marko Miscevic/Cropix

Na 150 stranica Antunović je spojio svoje dvije strasti - stripove i pivo, a rezultat je knjiga koju će rado prelistati svi koji uživaju u istraživanju pivskog svijeta, ali i oni koji o pivu ne znaju puno, a žele na zabavan način nešto i naučiti.

image
Dalibor Antunović/Privatna arhiva

Sve što trebate je:

  1. Zapratite Instagram profile Dobra hrana i Dabionica
  2. Lajkajte foto-objavu o natječaju
  3. Odgovorite na pitanje: Koja je bila vaša najzanimljivija životna situacija vezana za pivo?
  4. Istaknite želite li knjigu na hrvatskom ili engleskom jeziku

Pet dobitnika osvojit će knjigu "U početku bijaše pivo" (tri na engleskom, dvije na hrvatskom), a njihova imena objavit ćemo na Instagramu 17. srpnja iza 13 sati. Sretno!

Pravila nagradnog natječaja pročitajte ovdje.

Cijena oba izdanja je 19,91 eura, a možete ih naručiti preko službene stranice posvećene samoj knjizi ili kupiti u zagrebačkoj knjižari Rockmark, dućanu Spicy Days, brojnim poslovnicama Hoću knjigu, kako u Zagrebu, tako i u Splitu, Rijeci i Zadru, kao i specijaliziranim trgovinama poput splitske Cro Craft & More i riječke Brewtige.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:10