Ovaj Debeli mačak u zagrebačkoj Zelinskoj ulici nije ljubitelj lazanja, ali zato ne može odoljeti dobrim palačinkama. Nedavno se u blizini Fakulteta za elektrotehniku i računarstvo otvorilo mjesto gdje rade baš dobre palačinke.
Gosti kažu da su možda i najbolje u Zagrebu. Možete odabrati između čokoladnog ili običnog tijesta, američkih palačinki ili tortilja. - Zašto smo otvorili baš palančinkarnicu? Nekako smo mislili da Zagrebu nedostaje mjesto s dobrim palačinkama i kvalitetnom kavom - otkrio nam je Ivan Knežević, vlasnik Debelog mačka. Što se tiče interijera, prostor je vrlo udoban, razigran i opu- šten. Drvene površine, šareni stolci, kredom ispisan meni i dobra hrana čini se već kao provjereno dobar koncept. - Uređenje interijera bilo nam je bitno jer smo željeli prenijeti tu toplu atmosferu.
Palačinke obično povezujemo uz kućna druženja - dodao je Ivan. U restoranu se nude svakojaki preljevi a većini gostiju najdraže su ne obične s nutellom, ili sada vrlo popularne američke s istim namazom. Ovo nam je idealno mjesto za guštanje u slatkim debeljucama. Ovo je dobro mjesto za gablec ako žurite s jednog sastanka na drugi i tu bi cijelu stvar mogle spasiti tortilje sa sirom, kulenom, jajem i umakom od jogurta. Ono što je zgodno jest to što sami možete slagati svoje kombinacije cijelim nizom dodataka po cijeni od 2 do 5 kuna.
Uglavnom, mačorov meni se uz taktove jazza i Sinatre čini još dodatno miliji srcu, tako da ćemo u svakom slučaju navraćati ovdje nakon napornog dana u redakciji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....