U slučaju da još uvijek ne znate što ćete raditi za produženi vikend koji slijedi, naša je preporuka da se zaputite u Istru, te večeri u petak i subotu, odnosno 12. i 13. kolovoza provedete na mulu u Medulinu uživajući u odličnoj glazbi i još boljoj hrani. Upravo se tamo odvija posljednji ovogodišnji event Hook&Cook festivala, sve popularnijeg gastronomskog događanja koje spaja poznate domaće i strane chefove, brojne DJ-je i lokalne ribare.
Ovaj put kuharske snage zastupaju chefovi David Skoko i Hrvoje Hrvatin, koji će na brodovima spremati ukusna i razigrana jela od ribe i morskih plodova. Skoko je od samog početka podrška organizatorima festivala i više puta je kuhao za brojne posjetitelje Hook & Cook-a, a sada mu se pridružio i Hrvatin koji je do sada radio na mjestima kao što su Due Fratelli, Fešta i Baltazar, a usto aktivno radi na promociji Hrvatske kao gastronomske destinacije kroz suradnje s inozemnim producentskim kućama.
Upravo je Hrvatin prošle godine bio vodič nizozemskom kuharu Sergiju Hermanu prilikom snimanja epizode njegovog serijala "Sergio Over de Grens" posvećene Hrvatskoj, o čemu smo nedavno pisali. U epizodi se pojavljuje i Skoko, kojeg smo već mogli gledati i u serijalu Gordona Ramseya “Uncharted”, a u čijem snimanju je sudjelovao i sam Hrvatin.
Osim klasičnog HC cheeseburgera, posjetitelji će moći probati Hrvatinov sendvič Balik Ekmek s palamidom nadahnut turskom kuhinjom, dok će David Skoko pripremati jelo Tunana ječam.
Osim što će na jelovniku biti domišljata ulična hrana, ljetno osvježenje moći ćete potražiti i u obliku Kampanjole, organske craft pive iz Svetvinčenata, a tu su i obavezni kokteli, rakije i druga pića. S početkom u 19 sati u petak i subotu prepustite se zvukovima glazbe i uživanju u ribljim specijalitetima za prste polizati!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....