Sladoledi idu kao ludi, lubenice škripe netom izvađene iz zamrzivača, plićaka, bunara, već kako kome, tanki hladni gemišti naveliko se ispijaju na gradskim terasama. Ljetne žege ozbiljno su pritisnule, tko je god mogao već je zbrisao na obalu.
A naša Vana Babić, umjesto mora, posjetila je Sloveniju, točnije Kobarid i cheficu Anu Roš u restoranu Hiša Franko, koja je nedavno ovjenčana s čak dvije Michelinove zvjezdice.
Naš suradnik Zoran Šimunić Šime, posjetio je Skradin i tamo saznao sve tajne kultnog skradinskog rižota.
Neda Batinić se zaletjela do zagrebačkog Botinca gdje neumorno rade sušare hrvatskog brenda Botanica kako bi proizvele dehidrirano voće i povrće te začine bez kojih nećete moći zamisliti svoj osvježavajući koktel.
Naizgled jednostavna, a zapravo škakljiva priprema meringe ovisi o tome kakvu teksturu želite postići i kako ćete je primijeniti, a Slavica Šagolj vam otkriva sve tajna.
U Plemenitoj općini Turopoljskoj odlučili su spasiti autohtonu pasminu svinja, pa su od svega pet njih odgojili krdo zahvaljujući kojem se sve više farma bavi njihovim uzgojem. Jednu takvu posjetila je naša Sunčana Barušić.
Glavna i odgovorna za slastice zagrebačkog hotela Le Premier, Sanja Sajko, pripremila nam je slastice koje ćete obožavati.
Donosimo vam i dobre ideje za najbolje ljetne salate.
U sklopu projekta Dobri restorani, posjetili smo i Alla Beccacciu, zagrebački Noel i Okrugljak.
Naša suradnica Nastasja Petrić otkrila nam je super recepte za lagane ljetne juhice.
Razgovarali smo i s Nikolom Lesarom, najpoznatijim Hrvatom na Tajlandu, koji nam je otkrio neke od svojih gastro planova.
Nije sve u hrani, nešto je i u vinu. Naš suradnik Saša Špiranec ovaj je put dobra supermarket vina do 40 kuna.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....