EVO ŠTO NAS ČEKA

Danas je u zagrebačkoj Esplanadi počeo VINOcom, jedan od najvećih domaćih vinskih festivala

 Tomislav Kristo/Cropix
Festival će ove godine trajati četiri dana i predstavit će čitav niz sjajnih izlagača

Međunarodni festival vina i kulinarstva VINOcom održava se od 25. do 28. studenog u zagrebačkom hotelu Esplanade. O petka do ponedjelja festival će biti otvoren od 11 do 18 sati i donosi više nego zanimljiv program za ljubitelje dobrog vina, ali i hrane.

Ovogodišnji VINOcom održava se nakon dvije godine stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa, a zbog ograničenog prostora proširen je na četiri dana. Tako će prva dva dana svoje proizvode posjetiteljima predstavljati prva grupa izlagača, a druga dva dana druga grupa.

image
Privatna Arhiva/

Samo neki od izlagača na ovogodišnjem Vinocomu su vinarija Kopjar, Korta Katarina, Skaramuča, Hvar Hills, Šember, vinarija Štampar, vina Tomaz, Poletti, Kolarić, Kurtalj, vinarija Bire i Zure. Osim toga, posjetitelji će moći kušati napitke različitih domaćih destilerija i OPG-a kao što su PP Orahovica i destilerija Šimić te proizvode mljekare Bosnić, Kodile iz Slovenije i drugih.

U sklopu VINOcoma održat će se i kušanja te radionice, a samo neke od njih su "Rizlinzi - Kopjar vs Njemačka", zatim "Škrlet - hrvatski vinski biser" te "Hrvatska vina iz amfora". Cijeli popis radionica možete pogledati ovdje.

image
Tomislav Kristo/Cropix

Ovogodišnje izdanje festivala, kako su najavili organizatori, posvećeno je kulturi stola, vina i hrani te je namijenjeno kako zaljubljenicima u vina, tako i poslovnim ljudima, ugostiteljima, turističkim djelatnicima i svima zainteresiranima. Festival je otvoren danas u 11 sati, cijena cjelodnevne karte iznosi 200 kuna i kupiti se mogu na ulazu u hotel Esplanade. Više informacija možete potražiti na službenoj stranici.

image
Tomislav Kristo/Cropix
image
Tomislav Kristo/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 07:24