Vraćaju u djetinjstvo

Čupavci kakve još niste jeli novost su u ponudi slastičarnice čiju tortu od sira mnogi obožavaju

 Privatni album
Nakon orahnjače, gibanice i šnenokli, TORTE i to uvele su novi kolač tradicionalnih okusa

Premda još nismo sreli nekoga kome se to dogodilo, ali ako ste se kojim slučajem zasitili njihove torte od sira, brownie torte, čokoladnog ledenog vjetra ili, primjerice, nadaleko poznate torte po imenu "Crna sa žutom crtom", TORTE i to ovih su dana uvele novitet u ponudu koji će mnoge vratiti u djetinjstvo.

Iako je okusom istovjetna klasiku kojem tek rijetki mogu odoljeti (možda čak i mrvicu bolja jer je sočna i, dapače, nimalo suha), izgledom će vas Čupava torta podsjetiti na kolač koji je mnogima među nama obilježio odrastanje. Riječ je, dakako, o čupavcima, jednom od onih kolača koji se redovito nalazi među favoritima na rođendanskim i blagdanskim proslavama.

image

Čupava torta prodaje se na kriške ali i u komadu

Ustupljena fotografija
image
Ustupljena fotografija

I oni su samo jedna u nizu slastica kojima ova poznata i hvaljena slastičarnica, koja je nedavno proslavila 18. rođendan, u ponudu i na scenu vraća okuse tradicije. Naime, s tim su ciljem u ponudu, nakon šnenokli, uveli i Lenkinu orahnjaču, makovnjaču i međimursku gibanicu.

"Dok svi pokušavaju biti inovativni i slijepo slijede trendove, ovim smo potezom oduševili mnoge. Zaključak je da su se naši kupci zaželjeli tradicije ‘običnog‘ domaćeg okusa", rekli su nam iz TORTE i to.

Novitet, kad su čupavci u pitanju jest da su "običan" domaći okus čupavaca pretvorili u neobičan TORTE i to oblik. Cijela torta ima 12 šnita, a prodaje se po komadu ili cijela po cijeni od 43 eura. Ako je želite naručiti, to je potrebno napraviti dva dana ranije telefonski na brojeve 098 613 461 ili 01 3090 155 te e-mailom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Da je ovaj novitet itekako dobro dočekan kod njihovih kupaca govore i komentari na društvenim mrežama koji hvale i okus, ali i ideju. "Dream come true! Čupavci, ali torta, pa gdje ćeš bolje! Bravo!", samo su neki od njih.

Inače, TORTE i to posluju na više adresa u Zagrebu: Babonićeva 121, Vrbanićeva 22 i Grahorova 5, a lokal imaju i u Malom Lošinju, u prostoru nekadašnje Manfrine, na adresi Del Conte Giovanni 13.

Osim po slasticama, popularni su postali i zahvaljujući suradnji s Malom radnjom dizajna. Kada su prije puno godina svoje kolače i torte počeli posluživati na tanjurima s porukama kao što su "Gatam si sreću!", "Sreća je u malim stvarima u velikim dozama" ili, primjerice, "Bit ću bucka i živo mi se fućka", koje su preslikali i na omote čokolada, fotografije iz njihovih lokala preplavile su društvene mreže i postali su "place to be" kad se dolazi u Zagreb.

Iz godine u godinu, kako znaju svi koji ih prate i posjećuju, trude se u ponudu uvesti barem jedan novitet, ali nikad nauštrb kvalitete. Osim kolača i torti u ponudi imaju i kekse, bagels, tijesto za sitne kolače, čokoladu, sitnu i krupnu keltsku sol i, primjerice, svježu domaću granolu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:20