Kada su na svojim društvenim mrežama objavili da se u njihovim vitrinama nalazi novi, ljetni proizvod, jedva smo dočekali priliku da svratimo u jednu od tri Korica pekarnice u Zagrebu i isprobamo ga i sami. Cruffin s pireom od jagoda i ganacheom od bijele čokolade i jagoda, s dodatkom kreme od mascarponea i slatkog vrhnja i posipom od dehidriranih jagoda, sada kada smo ga isprobali, slobodno možemo reći, mogao bi biti novi hit na pekarskoj sceni.
Po cijeni od 3,80 eura dobit ćete konkretan komad lijepo razlistanog lisnatog peciva maslačastog okusa, u sredinu kojeg je upakirana velika količina kreme i pirea od jagode pa, kada cruffin jedete, u svakom zalogaju osjećate baš svaku komponentu. Cruffin je, dakle, prilično bogat i zasitan, pa ako se njime počastite za doručak vjerojatno ćete biti siti sve do ručka.
Cruffin smo kupili u jutarnjim satima i još uvijek je bio svjež, lijepo hrskav izvana, a kremast iznutra i svidio nam se već na prvi zalogaj. Nije presladak, a s obzirom na težinu tijesta i nadjeva, zapravo je prilično lagan i baš stvoren za tople ljetne dane (koji tek dolaze).
Zanimljivo je dodati i kako je Korica bila prva pekarnica iz koje su cruffin predstavili Zagrepčanima, i to još 2018. godine. Nudili su ga tada u tri okusa - s kremom od matche, čokolade i vanilije. Kasnije su trend prihvatili i drugi zagrebački pekari pa se tako danas nude najrazličitije varijante peciva koje spaja francuski kroasan i američki muffin.
Nakon što smo novi cruffin s jagodom isprobali, zaključili smo, ovo nam je, uz odličan shokupan kruh i baklava roll s pistacijama o kojem smo već pisali, svakako omiljeni proizvod iz Korice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....