USKORO U KINIMA

Chef koji je Nicolasa Cagea pripremao za ulogu u novom filmu otkrio detalje sa snimanja

 @cinemanova Instagram
U novom filmu Nicolas Cage glumi lovca na tartufe, a za ulogu ga je, između ostalih, pripremao i jedan chef

Za razliku od većine njegovih filmova, u novom ostvarenju, triler drami "Pig", Nicolas Cage glumi tragača za tartufima koji, nakon otmice svog pomagača i ljubimca svinje kreće u dramatičnu potragu. Nakon prikazivanja u američkim kinima, film je primio brojne pohvale kritičara, a kod nas bi se trebao početi prikazivati krajem kolovoza.

Osim što je u pitanju prilično neuobičajena uloga za samog Cagea, koji je poznat ponajviše po glumi u akcijskim filmovima, više je nego zanimljiva i sama radnja filma. Kako bi se pripremio za ulogu, Cage se, naime, ponajviše trebao posvetiti proučavanju svijeta gastronomije pa je, između ostalog, morao naučiti i kuhati. U tome mu je pomogao Gabriel Rucker, inače chef restorana Le Pigeon u Portlandu, koji je svoje dojmove zatim podijelio u intervjuu za portal Eater.

Naime, Cageov lik u prošlosti je bio poznati chef pa ga je tako Rucker morao podučiti malim i velikom kulinarskim trikovima kako bi se mogao u potpunosti uživjeti u ulogu. Jelo koje Cage priprema u filmu osmislio je upravo Rucker, a u pitanju je golub s gljivama i timijanom. Zanimljivo je spomenuti kako je, otkrio je Rucker, Cage kuhanju pristupio s poštovanjem te kako je bio prilično zainteresiran pa sam posao pripreme glumca za ulogu nije bio nimalo izazovan.

"Kada sam dobio poziv da sudjelujem u stvaranju ovog filma, odmah sam pristao", komentirao je chef Rucker za Eater. Dodao je i kako ga je Cage jednog jutra čak i posjetio u njegovoj kuhinji.

"U kuhinju je ušao u 7 ujutro i izgledao je grozno. Tada nisam znao da zapravo izgleda upravo onako kako za ovu ulogu i treba izgledati. Na prvu sam pomislio kako zbilja ne vodi dovoljno brige o sebi", dodao je.

Chef Rucker opisao je glumca kao iznimno predanog poslu i prizemljenog, a jelo koje je kreirao, Cage je pripremio baš kako je chef i zamislio. Rucker je sudjelovao i na snimanju samog filma te je upućivao Cagea na način pripreme samog jela. Otkrio je i kako na setu, nažalost, jelo koje je Cage pripremio ipak nisu kušali već je cijela ekipa na snimanju imala isti ručak. Cijeli intervju pročitajte na poveznici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:24