Ovogodišnje izdanje Dobrih restorana pokazalo je da je domaća gastronomska scena, unatoč gotovo nemogućim uvjetima, i dalje više nego živa.
Nakon proljetnog zatvaranja vrata restorana na gotovo tri mjeseca odlučili smo krenuti ispočetka, odustajući od proglašavanja najboljih u pojedinim kategorijama. Umjesto prvih mjesta i šampionskih titula, odlučili smo odati priznanja onima koji su preživjeli i najbolje se prilagodili - sadržajno, dakle ponudom, i poslovno - tzv. novom normalnom. Na kraju ipak nismo odoljeli da ne istaknemo pojedince - zaključili smo da je to dobro radi afirmacije restoranske scene te poticanja konkurencije i motiviranja onih koji su dali sve od sebe.
Podržimo jedni druge
Za chefa godine, uz pomoć glasova struke, izabran je Marijo Curić iz dubrovačkog restorana 360, nagradu "Andrej Barbieri" za mladog chefa godine odnijela je Ivana Bekavac, vlasnica restorana Kut, a restoran prijatelj vina ove je godine Plavi podrum Daniele Kramarić u Voloskom.
"Velika mi je čast primiti ovo priznanje i ovim putem želio bih zahvaliti cijelom timu restorana, mojim ljudima uz koje moj trud ne bi bio zapažen. U vremenima u kojima se nalazimo, svjedočimo koliko je važno podržavati jedni druge, kako u struci tako i u zajednici. Za ovu nagradu, koja dolazi na kraju jedne teške godine za sve nas, još jednom velika hvala. Ostanite zdravi i odgovorni i čuvajte se", poručio je chef Marijo Curić.
Ivana Bekavac ostala je zatečena nagradom te dodala kako joj je to iznimna čast, a s njom se složila i vlasnica restorana Plavi podrum Daniela Kramarić.
Važna nagrada
"Posebno nas veseli činjenica da su za nas glasali moji dragi kolege sommelieri, distributeri vina, uvoznici vina i vinotekari, ljudi koji poznaju ovaj svijet", rekla je nakon primanja nagrade Daniela Kramarić.
Titule najboljih restorana ipak su izostale. Dosadašnji sustav recenziranja i ocjenjivanja zamijenili smo reportažnim prikazom restorana koji zbog doprinosa gastronomiji na bilo koji način zaslužuju isticanje i podršku. Pratili smo njihov rad i divili se njihovim naporima.
Pogledajte specijalno izdanje magazina "55 PRIČA IZ 55 RESTORANA"
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....