Dugoročna suradnja Valamara sa svjetski poznatom talijanskom gastro obitelji Cerea započela je prošle godine otvaranjem restorana na idiličnom otoku Sv. Nikola kraj Poreča, a nastavlja se još jednim posjetom poznatog kuhara koji će predstaviti novi hedonistički degustacijski meni za novu sezonu.
Naime, Roberto Bobo Cerea 1. lipnja stiže u Valamarov restoran Miramare by Fratelli Cerea na otok Sveti Nikola osobno predstaviti novi sezonski degustacijski meni svim ljubiteljima gastronomije. Miramare by Fratelli Cerea, otvoren prošle godine o kojem smo vam pisali, prometnuo se u jednu od gastronomskih atrakcija Istre. Zamišljen je kao casual restoran kraj bazena, s gourmet pizzama, salatama i nekoliko jela s potpisom glasovitih talijanskih chefova*, a u novu sezonu ulazi sa zanimljivim transformacijama globalno poznatih jela.
* Roberto Bobo Cerea, jedan je od vlasnika svjetski poznatog restorana Da Vittorio pored Bergama, koji već punih 14 godina nosi tri Michelinove zvjezdice. Glava obitelji i restorana je Bruna Cerea koja posao vodi sa svoje petero djece, pa je tako u kuhinji uz Roberta i Enrico Chicco Cerea, dok je za vinski podrum i catering zadužen njihov brat Francesco. Nijihova sestra Rossella je domaćica restorana, a Barbara vodi slastičarnicu Cavour 1880. Restoran je ime dobio po njihovu ocu Vittoriu.
Posebna večera će se održati 1. lipnja u Miramare by Fratelli Cerea restoranu koji je dio Valamar Collection Isabella Resorta u blizini Poreča, s početkom u 19 sati. Ovo, rekli bismo ih iskustva - hedonističko putovanje uključuje neke nove okuse, poput Miramare interpretacije venecijanskog koktela, Bellini, nadopunjenog rajčicom, gamberom rossom i komadićima kruha te elegantnih linguina s vongolama, ali i neke od lanjskih favorita - neizostavnih pacchera Da Vittorio. Vjerujte, ako ništa drugo, onda barem ovo jelo morate probati.
"Bobo Cerea dolazi iz kulinarske obitelji čiji je stil kuhanja vezan uz talijansku tradiciju, a u Valamarov restoran će kroz kuhanje pokazati kako čak i naizgled jednostavna riblja jela, mogu imati snažan karakter i individualni pečat. Iz godine u godinu nastojimo unaprijediti gastronomsku ponudu Valamarovih restorana i usmjereni smo na pružanje beskompromisno vrhunske usluge", izjavio je Dario Kinkela, direktor hrane i pića u Valamaru i dodao kako su u Valamaru vrlo ponosni na uspješnu suradnju sa slavnom obitelji.
Suradnja s kreativnim i talentiranim Talijanima, vrhunskim gastronomskim stručnjacima podrazumijeva i višemjesečne treninge za Valamarove kuhare, voditelje restorana, sommeliere i druge djelatnike restorana u Hrvatskoj i Italiji u restoranima obitelji Cerea, u čemu sudjeluje tim restorana Miramare, ali i brojni drugi specijalisti hrane i pića u Valamaru.
Svi zainteresirani mogu uživati u jelima talijanskog kulinarskog majstora - cijena je 120 eura po osobi, a u cijenu je uključen parking na parkiralištu Žatika u Poreču te transfer brodom na otok Sv. Nikola. Večera počinje u 19 sati, a rezervirati je moguće pozivom na broj telefona +385 52 406 036.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....