Poznati chef Ante Udovičić početkom veljače 2022. godine odlazi na staž u belgijski restoran The Jane u Antwerpenu. Riječ je o restoranu koji ima dvije Michelinove zvjezdice, a smješten je u doista spektakularnom prostoru kapelice bivše vojne bolnice. Cijeli prostor osvijetljen je impresivnim lusterom koji teži čak 900 kilograma, a kuhinja se nalazi na mjestu nekadašnjeg oltara što se može percipirati pomalo simbolično. Glasoviti svjetski mediji poput portala The fine dining lovers, kuhanje u The Jane opisuju kao visoko sofisticirano, a hrvatski chef Ante Udovičić imat će priliku na mjesec dana upijati znanje od glavnog chefa Nicka Brila. Posebnost restorana je što se na krovu nalazi i vrt iz kojeg često uzimaju potrebne namirnice.
Zanimljivo je kako se ove godine u Antwerpenu održala i svečana dodjela nagrada najboljim restoranima na svijetu, a uzvanici su imali prilike iskusiti i specijalitete restorana The Jane. Jedan od uzvanika bio je i Hrvoje Petrić, gastronomski stručnjak i konzultant koji je najzaslužniji za odlazak Ante Udovičića u taj restoran. Podsjetimo kako je Ante Udovičić već nekoliko godina na poziciji chefa kuhinje prekrasnog hotela Lemongarden na Braču, a najistaknutiji angažman svakako je onaj u splitskom restoranu Paradigma. Ovo mu dakako nije prvi ovakav staž budući da je vrlo dobro upoznao kuhinju baskijske meke s tri Michelinove zvjezdice - Azurmendi te austrijskog Steirerecka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....