Po obilasku tržnice Dolac ovih smo dana svratili i u Salo, mali lokal na početku Opatovine koji su u siječnju ove godine otvorili Petra Jelenić, Tvrtko Šakota i Matija Powlison Belković. Posljednjih mjeseci ovdje smo isprobali nekoliko vrsta kruha, štrukle, makovnjaču i salenjake, a kada smo ovog puta stajali pred izlogom u Salu i uočili posudu za pečenje ispunjenu domaćom bučnicom, nismo mogli, a da se ne počastimo komadom. Uzeli smo porciju za van i jedva dočekali da pronađemo neko mirno mjesto na kojem ćemo ovaj primamljivi komad štrudle pojesti.
Bučnica Petre Jelenić već na prvu izgleda drugačije, porcija je poveća, a po izdašnim komadima u kojima kombinira vučeno tijesto i lagani nadjev, raspoređene su tostirane bučine sjemenke i sezam koji cijelo jelo čine još malo posebnijim. Nadjev je nježan i prozračan, slojevi tijesta su svilenkasti, a posebno su nam se svidjeli i lagano hrskavi, zapečeni krajevi. Ako ih volite, u Salu nemojte propustiti zatražiti okrajak. Na kraju, kada zagrizete u komad ove, poput oblaka meke štrudle, shvatit ćete da ima upravo sve što dobra bučnica treba imati, plus još malo više.
Dobro je dodati i kako se u Salo posebno ponose domaćim namirnicama koje uglavnom uzgajaju sami u Salo vrtu pa možete biti sigurni da ono što ovdje jedete dolazi iz provjerenog izvora. Osim bučnice, toplo preporučujemo i da isprobate njihove ranije spomenute štrukle i makovnjaču, ali i već dobro poznatu Mak na konac tortu te se ovdje, ako imate vremena, svakako počastite i doručkom.
Cijena bučnice po komadu je 4 eura i svakako vam preporučujemo da se u Salo zaputite što ranije ujutro jer, zbog velike popularnosti ovog lokala, brojni proizvodi brzo nestaju. Lokal je otvoren od srijede do subote od 8 do 16 sati. Nalazi se na adresi Opatovina 13.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....