Bili smo u Međimurju, točnije u Pušćinama i to kod Sandre Nedeljko, chefice i vlasnice restorana Mamica. Naime, na istom mjestu je 1969. godine otvorena krčma K Feriju koju je vodila njena baka, Marija Levok. U studenome 2008. Sandra je zajedno sa suprugom Žarkom otvorilia Mamicu koja je dobila ime po baki, budući da se u tom kraju za baku kaže mamica.
Dan prije ona je nabavila svježeg purana, a odmah ujutro krenuli smo kod Kiševih po ostatak namirnica. Inače, Kiševi imaju mesnicu više od 20 godina, a Sandra ondje nabalja meso kako za svoje doma, tako i za restoran.
"Odlučila sam njegovati domaću kuhinju, s domaćim sastojcima koje nabavljam od privatnih proizvođača, ili ih sami uzgajamo, ali isto tako nastojim pratiti trendove. Tako je naš meni mješavina starinskih, domaćih sastojaka i jela, ali uvijek s malim pomakom" objasnila nam je Sandra Nedjeljko
Budući da se purica s mlincima, obavezno nalazi gotovo na svakom božićnom stolu odlučili smo saznati trikove kako da ona ispadne baš kako treba. Obično zna ispasti presuha, ali zato ne smijete otvarati vrata pećnice i stalno provjeravati stanje stvari. Pecite ju na lagano. Puricu/purana ne smijete požurivati, ako nema dovoljno masnoće morate dodati još masti ili maslaca, a za one koji vole još bogatije i punije okuse možete pripremiti i različite nadjeve, ali to Sandrini ne vole.
Recept: Bistra juha s domaćom tjesteninom i jetrenim knedlama
U juhicu je još dodatno oplemenila jetrenim knedlicama, koje su nestale doslovno u trenu! Mlinci su omiljeno jelo njezine kćeri Tee, a ona voli sve još preliti umakom od pečenja i kadulje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....