RESTORAN ZA PSE

Biste li počastili svog psa fine dining večerom od 600 kuna? Sada je i to moguće, evo i gdje

 Pongmoji/Getty Images/istockphoto
Jedan je chef odlučio prestati kuhati hranu za ljude i otvorio restoran u kojem poslužuje samo hranu za pse

San Francisco dobio je prvi fine dining restoran za pse, piše Fine Dining Lovers portal, mjesto gdje vlasnici za 75 dolara svojim ljubimcima mogu pokloniti uživanje u tasting meniju. Restoran Dogue, naime, nudi meni na kojem se nalaze nutritivno bogata jela za pse pa je tako, između ostalog, tu torta u obliku ruže punjena srcima divljači, zatim juha od piletine i gljiva te vafli od pileće kožice. Osim toga, u ponudi je i napitak koji nazivaju dogguccino.

Najbolje od svega, restoran su otvorili Rahmi Massarweh, iskusni chef koji se specijalizirao za francusku kuhinju, te njegova supruga Alejandra Massarweh. Na otvaranje potpuno drugačijeg restorana za, očito, potpuno drugačije goste, došli su na ideju zahvaljujući četiri pasa koja i sami imaju, a s obzirom na to da su htjeli ponuditi samo najbolje sastojke, sva jela pripremaju od organskog povrća i pomno odabranog mesa.

Osim menija, nude i planiranje obroka za pse s posebnim prehrambenim navikama, a u ponudi je "Pawtisserie", selekcija slastica namijenjenih psima. Zanimljivo je dodati i kako u restoranu ne postoji opcija naručivanja ljudske hrane, već su psi jedini gosti.

Također, unatoč tome što su troškovi otvaranja lokala u San Franciscu, kao i u ostatku svijeta, trenutno prilično visoki, vlasnici Dogue u tome očito ne vide problem. Naime, kako piše Fine Dining Lovers, kruže glasine kako je broj pasa u San Franciscu nadmašio broj djece pa je ovakav potez možda čak i logičan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 03:04