Carstvo kiselog tijesta

Bili smo na neslužbenom otvorenju dugo iščekivane pekarnice Proof33, evo što možete očekivati!

U ponudi će imati bogate sendviče, pizze, razne tartove, galette sa sezonskim voćem i druge poslastice

U ovaj petak, 11. kolovoza, dvije godine nakon otvaranja Brooma44, svoja vrata javnosti i službeno otvara Proof 33, pekarnica koja već jedno vrijeme opskrbljuje taj uspješan bistro na zagrebačkom Dolcu brojnim poslasticama. Iza projekta ove nove artisan pekarnice stoje gastro blogerica Janja Benić poznata kao Janjolinka te vrhunska pizzaiola Kristina Halužan, koje su sa svojim timom zaslužne za slane i slatke proizvode koji će biti u ponudi. Među njima će biti razna jela na bazi kiselog tijesta kao što su pizze i sendviči, brojni tartovi, galette sa sezonskim voćem, kolači poput babke, keksi, kiflice, ali i slavne Janjolinkine krafne s različitim ukusnim punjenjima, čija je popularnost i potaknula ideju o cijelom projektu.

image
Marko Miscevic/Cropix

image

Janja Benić

Ivan Dimnjaković


Voditelj novootvorenog Proofa 33 je Ivan Marković koji je svoje prve korake na zagrebačkoj gastro sceni napravio uz chefa Igora Gudca iz Brooma: “Iako su mnogi bili skeptični na ideju otvaranja vegetarijanskog i veganskog brunch bara u Zagrebu, odmah po otvorenju 2021. godine, Broom 44 instantno je postao omiljeno mjesto Zagrepčana za uživanje u specialty kavi, doručku i brunchu. Na tragu toga, htjeli smo Zagrebu ponuditi novo mjesto gdje ljubitelji kvalitetnih namirnica i drugačijih recepata mogu uživati u jedinstvenim jelima kao što su pizza s pastrvom ili sourdough galette s potpisom Janje Benić”, rekao je Marković te dodao da se ovim potezom Broom 44 predstavio kao inkubator talentiranih mladih ugostitelja i kuhara. Osim Ivana, dio užeg Proof 33 tima je i njegov brat Tomislav Marković koji se Broomu priključio odmah po izlasku iz Masterchefa 2021. gdje je osvojio šesto mjesto.
image
Ivan Dimnjaković

image
Ivan Dimnjaković

Što stoji iza samog naziva novog projekta Janjolinka je nedavno otkrila u intervjuu za Dobru hranu: "Uvijek gledam na stvari iz više aspekata pa Proof može simbolizirati fermentaciju, dizanje tijesta, a broj 33 je oznaka kućnog broja na kojem ćemo otvoriti lokal" ispričala nam je tada Janja Benić uz široki osmijeh. Upitali smo je i bi li se proof mogao protumačiti i kao dokaz: "Sad kad malo bolje razmislim, mogao bi biti dokaz. Dokaz samoj sebi da mogu uspjeti ako vjerujem u svoj proizvod, a osim što imam nevjerojatnu vjeru, nepopravljivo sam zaljubljena u cijeli taj proces izrade, fermentacije i tijesto koje je najvažniji dio krafne".
image
Marko Miscevic/Cropix

image

Kristina Halužan i Ivan Marković

Ivan Dimnjaković

image
Ivan Dimnjaković

image
Ivan Dimnjaković

Kristina Halužan, ambasadorica Mainardi Fooda koja je svoje umijeće specijalizirala u najboljim napuljskim pizzerijama, u Proof 33 uvela je pizzu scrocchiarella (“hrskava”), jedan od stilova pripreme Pinse Romane koji se još dosad nije radio u Hrvatskoj. Osim ovog posebnog stila, Proof pizze isticat će se i po svojim sastojcima. Tako će u ponudi uvijek biti četiri vrste pizze: Margherita, veganska, s mesom i ribom. Sendviči u Proofu posluživat će se u focacci s fermentiranim krumpirom, a radit će ih u veganskoj, mesnoj i ribljoj varijanti s posebnim kulinarskim tehnikama.
image
Ivan Dimnjaković

image
Ivan Dimnjaković

Smješten u Ilici 33, Proof 33 raditi će od ponedjeljka do subote od 8 ujutro do 16 popodne, a nedjeljom i blagdanima Proof neće raditi. Pritom je važno naglasiti da je Proof 33 zamišljen kao prostor za preuzimanje hrane za van. Oni jako gladni će na maloj terasi moći provesti svoju pauzu za ručak te pojesti kupljenu hranu, a cijene slastica kretat će se od 1,80 do 3,50 eura, sendviča od 5 do 7 eura, a cijelih pizza pravokutnoga oblika od 15 do 20 eura, uz mogućnost kupovine komada ili polovica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 11:12