NOVO MJESTO

BAR B35: Kultni Baltazar rođendan slavi na najbolji način - otvaranjem novog prostora!

 Berislava Picek / Hanza Media
Nema tko od Zagrepčana, a i šire ne zna za legendarni restoran Baltazar na zagrebačkoj Novoj Vesi. To je mjesto godinama sinonim za odličan roštilj, domaću hranu i jednako sjajnu atmosferu. Ništa se po tom pitanju od 1982. godine, otkad je Baltazar zaživio, nije promijenilo, ovdje se i dalje dobro jede, druži i veseli s prijateljima i obitelji.

Taj ugođaj je tu oduvijek prisutan, za što je uvelike zaslužan vlasnik Slobodan Čimbur Bobo i, naravno, njegov tim. Gospodin Bobo povukao se u mirovinu, no Baltazar ne miruje. Dapače, svojih 35 godina slavi na najbolji način; proširenjem i osvježenjem postojećeg koncepta.

Zagreb, 140217.
Baltazar renomirani restoran s tradicionalnom kuhinjom krece u nove projekte. Sin vlasnika Igor Cimbur otvara unutar dvorista bisto i restoran ciju ponudu je osmislio chef Filip Popovic i sous chef Stjepan Maric.
Iz serije novih jela pripremio je carpaccio, lazanje s hobotnicom, riblji file i steak s umacima.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Quick lunch

Bobin sin Igor i kći Tamara sada su na čelu ekipe koja gori od želje da pokaže što zna. Nema tu puno filozofije, ono što vrijedi i zbog čega gosti sve ove godine vole i poštuju Baltazar ostaje na istom mjestu s istom ponudom i kako narod kaže, hranom za dušu. No, što to novo kuhaju Igor Čimbur, chef Filip Popović i njegova desna ruka Stjepan Marić treba provjeriti na licu mjesta, u novom restoranu i baru imena B35.

Zagreb, 140217.
Baltazar renomirani restoran s tradicionalnom kuhinjom krece u nove projekte. Sin vlasnika Igor Cimbur otvara unutar dvorista bisto i restoran ciju ponudu je osmislio chef Filip Popovic i sous chef Stjepan Maric.
Iz serije novih jela pripremio je carpaccio, lazanje s hobotnicom, riblji file i steak s umacima.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

- Ostajemo tradicionalni restoran koji će i dalje koristiti namirnice iz zagrebačke regije, ribu iz Jadrana i povrće iz naših vrtova u Ivanić Gradu, no hrana će se drukčije pripremati i prezentirati.

Zagreb, 140217.
Baltazar renomirani restoran s tradicionalnom kuhinjom krece u nove projekte. Sin vlasnika Igor Cimbur otvara unutar dvorista bisto i restoran ciju ponudu je osmislio chef Filip Popovic i sous chef Stjepan Maric.
Iz serije novih jela pripremio je carpaccio, lazanje s hobotnicom, riblji file i steak s umacima.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Osim Baltazara koji ostaje u starom ruhu, tu je i bistro u kojemu ćemo nuditi quick lunch, jela poput raznih tjestenina ili janjećeg hamburgera- objašnjava Igor i nastavlja: - Naš novi chef Filip Popović bit će zadužen za novi restoran u kojemu će Filip biti u direktnom kontaktu s gostima, pred njima će završavati svoja jela, posluživat će goste, puštat će i glazbu tako da ta priča također ima svoj slijed od početka do kraja.

Zagreb, 140217.
Baltazar renomirani restoran s tradicionalnom kuhinjom krece u nove projekte. Sin vlasnika Igor Cimbur otvara unutar dvorista bisto i restoran ciju ponudu je osmislio chef Filip Popovic i sous chef Stjepan Maric.
Iz serije novih jela pripremio je carpaccio, lazanje s hobotnicom, riblji file i steak s umacima.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Tu je i taverna u kojoj će se, primjerice, moći pojesti zadnje jelo koje gost sam bira među sljedovima koje Filip priprema. Zašto? Pa zato što želimo da ljudi ne sjede samo za stolom i da im je koncentracija samo na tanjurima, želimo da “minglaju” i da se druže. A za one koji žele potpunu privatnost tu je i private room s zasebanim ulazom.

Zagreb, 140217.
Baltazar renomirani restoran s tradicionalnom kuhinjom krece u nove projekte. Sin vlasnika Igor Cimbur otvara unutar dvorista bisto i restoran ciju ponudu je osmislio chef Filip Popovic i sous chef Stjepan Maric.
Iz serije novih jela pripremio je carpaccio, lazanje s hobotnicom, riblji file i steak s umacima.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

U vrtu će biti open grill i tu ćemo postaviti restoran na otvorenom - priča Igor, a chef Popović pak kaže: - Želim speed moving, želim totalno uživanje u hrani i opuštenu atmosferu. Ovdje će se moći pojesti vrhunska hrana za nevelik novac. To i jest naš moto: strast i realnost. Baza svega je bakina kuhinja, od nje sve počinje, ali naravno da će biti prisutan utjecaj raznih gastro kultura jer sve one, poput francuske, talijanske ili tajlandske, imaju nešto zanimljivo.

Zagreb, 140217.
Baltazar renomirani restoran s tradicionalnom kuhinjom krece u nove projekte. Sin vlasnika Igor Cimbur otvara unutar dvorista bisto i restoran ciju ponudu je osmislio chef Filip Popovic i sous chef Stjepan Maric.
Iz serije novih jela pripremio je carpaccio, lazanje s hobotnicom, riblji file i steak s umacima.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Važno je znati što hoćeš, a dalje je sve u izvedbi, ako je nešto zamišljeno da bude kremasto mora biti savršeno kremasto ili savršeno hrskavo - priča Filip.

Novi početak

- Hrana mora biti ozbiljno pripremljena, ali ne pretenciozna, to nije naša priča, mi želimo kuhati za ljude koji će osjetiti strast koja nas vodi - kaže. Ovaj tim predan je do kraja svojoj viziji, vjeruju u jednostavan koncept dobre hrane i jednako dobrih osjećaja koje ona izaziva, imaju znanje, volju i onu dobru energiju koja se osjeti već pri prvom susretu s Baltazarom i ovim ljudima.

Zagreb, 140217.
Baltazar renomirani restoran s tradicionalnom kuhinjom krece u nove projekte. Sin vlasnika Igor Cimbur otvara unutar dvorista bisto i restoran ciju ponudu je osmislio chef Filip Popovic i sous chef Stjepan Maric.
Iz serije novih jela pripremio je carpaccio, lazanje s hobotnicom, riblji file i steak s umacima.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

I te novosti i ljude koji žive za to što rade uvijek valja podržati i dati im priliku, bodriti ih. A ova ekipa ima sve potrebno za uspjeh i za još mnogo rođendanskih slavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 08:22