Prošle godine na njihovoj listi mjesta koja u Hrvatskoj i Sloveniji vrijedi posjetiti našli su se Agli Amici, Pelegrini, Lemongarden i Marina, dok se ovogodišnja lista Falstaffa nije previše izmijenila, ali su se na njoj ipak našla neka nova imena. Naime, članovi austrijskog Falstaff Gourmet kluba i čitatelji magazina, odlučili su kako treće mjesto dijele Agli Amici u Rovinju, Pelegrini u Šibeniku i Lemongarden. Tri pobrojana restorana od austrijske publike dobila su 95 bodova. Na drugom mjestu s 94 bodova našao se rovinjski Monte, dok treće mjesto dijele Draga di Lovrana, Martini-Marchi, dubrovački 360 i Monte Mulini u Rovinju s 93 boda.
Novost na listi su, dakle, Monte, koji u Falstaffu opisuju kao mjesto koje spaja dobru atmosferu i visoku kuhinju, jela prezentirana na maštovit, prilično spektakularan način. Dodaju i kako koriste svježe namirnice, poput ribe koju nabavljaju od lokalnih ribara i na temelju koje onda slažu svoj meni.
Draga di Lovrana ih je, pak, osvojila fantastičnim pogledom na more, no čini se kako u Falstaffu nisu dobro provjerili činjenice s obzirom na to da u opisu restorana stoji kako chef Deni Srdoč, koji je Dragu di Lovranu napustio prije dvije godine, ovdje stvara kvalitetna mediteranska jela s francuskim štihom.
Na listi se našao i Martinis-Marchi, luksuzni kompleks smješten u Maslinici, kojeg su u Falstaffu odlučili istaknuti zbog kuhinje koja se bazira na dobro poznatim lokalnim namirnicama kao što su med, masline, maslinovo ulje i svježa riba. Dodaju i kako se ovdje nude izvanredna vina.
Ističu i sjajnu kuhinju chefa Marija Curića u dubrovačkom 360, ali i hranu u rovinjskom luksuznom hotelu Monte Mulini, gdje ih je posebno osvojila prezentacija jela i široka ponuda vina.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....