Krajem ljeta počelo se pričati o otvaranju novog lokala u Zagrebu koji je prije nekoliko dana konačno ugledao svjetlo dana. Barbieri´s je našao mjesto pod suncem u prostoru bivšeg Takenoka na Novoj vesi, a osnovna ideja je da ovo bude mjesto u koje će ljudi rado doći na dobar koktel, čašu vina, cicchettu (mali zalogaj), ili neko konkretnije jelo, a vikendom će, kao malo koji restoran u gradu, biti otvoren do 2 sata ujutro.
“Iako se misli kako je jednostavno nakon godina iskustva, otvaranja i vođenja raznih lokala i restorana otvoriti još jedan, ali nije. Vjerojatno je Zagreb neki logičan slijed u kuharskoj karijeri, budući da se ovdje zadnjih godina restoranska scena intenzivno razvija, a i ovaj grad ima klijentelu koja je naučena izlaziti", izjavio je Barbieri pa nastavio: "Za mene je ovo veliki izazov, poznajem ovu scenu, ali nisam prije živio u Zagrebu, no budući da smo dugo radili na ovom projektu vjerujem da će ga ljudi prepoznati."
Kuhanje zapravo uopće nije bio njegov prvotni izbor budući da je studirao filozofiju i komunikologiju. Kako to u životu biva, ono što voliš te pronađe pa tako infiltriran gastronomijom još u dječačkim danima na kraju joj se i potpuno posvećuje. Devedesetih je boravio u Italiji gdje je i stekao prva kuharska iskustva, a kasnije je iskustva nastavio skupljati po cijelom Mediteranu, Grčkoj, Siciliji, Egiptu i brojnim drugim zemljama. Po povratku iz Italije, u kasnim devedesetima činilo se da je na gastro sceni baš sve moguće. To razdoblje do negdje 2008. doimalo se kao prava renesansa hrvatske gastronomije, nakon koje je sve krenulo teže pa je bilo potrebno naći pametan koncept koji će zaista raditi.
Bio je glavni chef vološćanske Tramerke, nakon čega otvara Skalinadu koja je dala jednu svježinu i koloritnost tadašnjoj restoranskoj ponudi. Šira javnost ga najviše povezuje s opatijskom Bevandom koja je iz godine u godinu jedan od najboljih hrvatskih restorana po izboru Dobrih restorana. Perfekcionizam, lokalne namirnice u elegantnom ruhu bile su njegov potpis za vrijeme stolovanja u Bevandi. 2014. uzima pod svoje najstariji riječki restoran Zlatnu školjku i pretvara je u zanimljiv bistro pod nazivom Conca d´Oro koji je Rijeci doista trebao; zaigrani tapasi i dobar burger vratili su zlatni sjaj stoljetnoj gastro adresi. Nakon ovog ljeta krenuli su raditi na Barbieri´su.
Ponovno ga odlikuje mudar koncept koji bi trebao zaživjeti. Iako je prostor vrlo pažljivo uređen, ne žele ostaviti dojam pretencioznosti. "Želim da ovo bude pristupačno mjesto, ne adresa na kojoj se očekuje isključivo služena večera, već mjesto u kojoj će gost imati i neki drugi izbor. Imamo jako dobru kartu koktela i općenito alkoholnih pića. Tu je i poveća lista čajeva i smatram izuzetno bitnim da prostor koji je polivalentan to doista i bude", rekao nam je Andrej.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....