Inače, Chow Mein doslovno prevedeno s kineskog znači ''prženi rezanci''. Dakle, jasno vam je gdje ne smijete pogriješiti, prethodno kuhane rezance trebate dobro popržiti u woku ili većoj tavi. U tradicionalnoj kinestoj kuhinji su ovakvi ''stir fry'' obroci vrlo česti, a rade se ili s tijesteninom (rezancima) ili kuhanom bijelom rižom. Umiesto piletine, slobodno možete koristiti i svinjetinu, koja je vrlo česta u kineskoj kuhinji.
Chow Mein je popularan diljem svijeta i zaista smatramo da je vrijeme da mali dašak kineske kuhinje dovedete i u svoje stanove/kuće pripremom upravo ovog specijaliteta.
Trebat će vam:
450 g Ledo Kineske mješavine 250 g kineskih rezanaca ili tankih špageta 150 g pilećeg filea 2 češnja češnjaka 3 žlice ulja 2 1/2 žlice sojinog umaka 1 žlica maslinovog ulja 1 žlica suhog bijelog vina 1 žličica šećera sol i papar |
Za marinadu:
3 žličice sojinog umaka 3 žličice suhog bijelog vina 2 žličice tamnog sezamovog ulja |
Priprema:
Piletinu narezati na tanke trakice, posoliti i popapriti te marinirati oko 15 min. Rezance skuhati, procijediti, isprati pa u njih umiješati 1 žlicu maslinovog ulja. Na 1 žlici ulja popržiti meso nekoliko minuta. Zagrijati 2 žlice ulja i pirjati češnjak i mješavinu povrća na jačoj vatri 5 min. Povrću pridružite rezance, sojin umak, vino i šećer te začiniti sa solju i paprom. Pirjati daljnje 3 min pa u posudu vratiti piletinu i termički obraditi još oko 5 min, dok piletina ne bude gotova.
Isprobajte i dobro poznate povrtne rolice te slatko kiselu piletinu s rižom!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....