Koja je idealna za ove vruće dane! Prepuna je okusa i prilično zasitna tako da se svakako radi o cjelovitom obroku koji će zadovoljiti i one najinstančanijih nepca. Jednostavno ju je pripremiti i nakon što ju napravite će vam sigurno postati ljubimica ljetnih obroka.
Inače, nicoise je pojam koji označava priloge koji idu uz određena jela. Dresing za ovu salatu je iznimno lagan, kako za pripremiti tako i za vaš gladni želudac! Bacite se na pripremu, da nam ne ogladnite čitajući!
Trebat će vam:
400 g Ledo mediteranske mješavine 500 g Ledo tuna odreska 200 g krumpira 3 jaja 100 g rukole pola šalice crnih maslina 8 žlica maslinovog ulja 3 žlice vinskog octa 2 žličice senfa 1 žlica sjeckanih listića peršina 1 žličica sušenog ružmarina sol i papar |
Priprema:
Odreske tune začinite solju, paprom i ružmarinom. Prelijte ih maslinovim uljem. Pecite 20 minuta na 200 stupnjeva. Krumpir narežite na kockice. Kuhajte ga u slanoj vodi oko 20 minuta. Pirjajte Mediteransku mješavinu na maslinovom ulju oko 10 minuta. Za preljev pomiješajte senf, ocat, maslinovo ulje i peršin. Pomiješajte krumpir s Mediteranskom mješavinom. Dodajte više od pola preljeva. Tvrdo kuhana jaja narežite na četvrtine. Narežite tunu. Serviraje rikolu. Dodajte Mediteransku mješavinu s krumpirom, crne masline, tvrdo kuhana jaja, tunu i ostatak preljeva.
Isprobajte i ukusni ljetni ratatouille te povrtni quiche!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....