U srijedu 29.09.2021. u splitskom Miele experience centru gostuje tim poznatog restorana Boškinac koji je ranije ovog mjeseca potvrdio svoju Michelinovu zvjezdicu. Ako vam se karte nisu posložile da vam osiguraju uživanje u Boškincu, tim je odlučio doći k vama. Ovog puta u Split.
Masterclassovi s chefovima restorana koji su dio prestižnog udruženja JRE zatvoreni su za javnost pa isključivo čitatelji Dobre hrane imaju priliku osvojiti masterclass koji će ovog puta voditi tim Boškinca, a na temu janjetine. Naučit ćete sve tajne o pripremi i obradi glasovitog mesa iz prve ruke od stručnjaka kojima je janjetina jedna od najvažnijih namirnica u nagrađivanom restoranu. Chef restorana Matija Kruhonja zajedno sa svojim timom otkrit će vam neke svoje tajne, ali i prirediti jedno od najpoznatijih jela restorana Boškinac.
Na druženju od dva sata moći ćete o svemu ovome doznati iz prve ruke, priskrbiti si nove recepte, isprobati kako se vina vinarije Korta Katarina sljubljuju s ovim delikatesama i naučiti nešto novo o zavodljivom svijetu gastronomije. Posebno iznenađenje koje ne možemo zadržati u tajnosti do srijede jest dolazak Mladena Livaje, glavnog sommeliera Boškinca. Gospodin Livaja jedan je od najboljih sommeliera u Hrvatskoj i ovo je doista jedinstvena prilika gdje na jednom mjestu možete uživati u sjajnim vinima i učiti od ponajboljeg vinskog stručnjaka.
Tako ćete za vrijeme cijelog druženja imati i malu vinsku edukaciju, a za vinsku pratnju zadužena je MIVA Galerija vina. JRE Masterclassovi inače su zatvoreni za javnost, a ovo je jedinstvena prilika kad možete učiti uz bok ponajboljih hrvatskih chefova. Naučite sve tajne pripreme i obrade janjetine od tima glasovitog Boškinca i odgovorite nam na Instagram profilu Dobre hrane: Zašto biste baš vi trebali osvojiti mjesto na masterclassu?
Jeunes Restaurateurs (JRE) Hrvatska prestižno je udruženje najkreativnijih gastronoma, a hrvatska inačica broji 16 restorana. Utemeljeno je 1974. godine, broji oko 350 najboljih mladih vrhunskih chefova i vlasnika restorana u Europi. JRE chefovi kombiniraju izvanredan talent, duboku strast prema kuhinji, ljubav prema lokalnim proizvodima i snažan osjećaj tradicije. Njihova stručnost u kuhanju uparena s izvanrednom atmosferom njihovih restorana nudi uistinu nevjerojatno iskustvo. Nekoliko puta godišnje JRE organizira masterclassove s chefovima iz ponajboljih hrvatskih restorana koji su ujedno i članovi ovog prestižnog udruženja, a sve do sada bili su potpuno zatvoreni za javnost.
Što trebate napraviti?
- zapratite Instagram profile @dobra_hrana i @jre_croatia
- odgovorite na nagradno pitanje na profilu Dobre hrane (2 najkreativnija odgovora osvajaju i možete povesti pratnju na masterclass): Zašto biste baš vi trebali osvojiti mjesto na masterclassu?
- Pobjednika proglašavamo 27.09.2021 do 16 sati.
- Više o pravilima nagradnog natječaja pročitajte ovdje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....