KREMASTA PESTO PASTA

ISKORISTITE ŠPINAT I RIKOLU: Pripremite kremastu tjesteninu s pestom!

Pesto je oduševljavao još i stare Rimljane. Inače, dolazi iz sjeverozapadnog dijela talijanske obale Ligurije, točnije iz Genove.

U vrijeme kad se tržnice zelene, bilo bi šteta ne iskoristiti obilje mladog špinata i svježe rikole za pripremu ovog jednostavnog i zanimljivog pesta. Uz rikolu i špinat, za mediteranski "štih" dodajte i aromatične sušene rajčice. U slast!

Sastojci:

100 g Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
200 g penna
50 g oraha
100 g rikole
3 žlice maslinova ulja
30 g ribanog Ribanca
prstohvat soli i svježe mljevenog papra
50 g sušenih rajčica
1 češanj češnjaka

Priprema:

U blender ubacite orahe, rikolu, maslinovo ulje, češnjak i sir (dio oraha dodajte na kraju radi hrksavosti!). Skuhajte tjesteninu i umiješajte vrhnje za kuhanje. Posolite, popaprite i umiješajte pesto iz blendera, a zatim i sušene rajčice. Poslužite posipano Ribancem!

Ako pak razmišljate što pripremiti za Uskrs, evo ideje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. listopad 2024 00:35