Nemojte se zavaravati, sendvič ne mora biti nezdrav ili, pak, samo međuobrok. Ako izradi umaka posvetite malo pažnje, pazite kakvo meso koristite i poigrate se sa salatama, vaši sendviči mogu biti ultimativno gurmanski. Činjenica da meso za pulled pork sendvič pripremate čak dva dana, čini ovaj gurmanski sendvič još posebnijim, a kada ga spojite sa sezonskom salatom i nekim finim umakom on postaje cjelovit obrok koji nestaje u trenu. Sendviči su i savršen način da iskoristite ostatke nedjeljnog ručka, prave gozbe koju zasigurno pripremate svakog vikenda. Pečena purica ili svinjsko pečenje koje nerijetko jedete s ajvarom će savršeno funkcionirati između dvije šnite vruće ciabatte s umacima koje ste sami osmislili. Postoji li išta bolje od posebnih sendviča na vašem druženju s prijateljima? Sendviči su stvoreni za dijeljenje, a nastupaju kada klasično nakuhavanje ne dolazi u obzir! Za vas smo pripremili pet klasika na malo drugačiji način koje ćete moći poslužiti i u najposebnijim prilikama. Tradicija i inovativnost su vrlo često najbolji prijatelji, zato predlažemo da se poigrate s teglicom ajvara i nekima od ovih gurmana na taj način upotpunite okus ili zamijenite neki od sastojaka, ako vam je tako draže. Bacamo se na slaganje!
Sendviči sa salsicciom i ljutenicom
Ciabatta sendvič s domaćom kobasicom, rikulom, ajvarom i namazom od ricotte i vlasca
Steak sendvič s kremom od vrganja i rikulom
Tost s aromatičnom salatom i ajvarom
Pulled pork sendvič od svinjske plećke
Svi vi nepopravljivi gurmani koji svaki obrok pretvarate u neponovljivo gastro putovanje sigurno tragate za još dobrih ideja za vaša okupljanja, ručkove, večere i druženja. Zašto biste radili klasičan čips kada možete pripremiti hrskave prutiće od batata koji će neodoljivo pasati uz ajvar? Za malo konkretniji ručak napravite puretinu punjenu pancetom i malidžanom, a za vikend se utješite ultimativnom hranom za utjehu, musakom. Vašem telećem rižotu dajte malo karaktera s jednom žlicom ljutenice, ali ono najvažnije, uživajte u dobroj hrani!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....