Manje nasjeckani dijelovi brzo zagore dok veći ostaju sirovi. A zaista nema ništa gore od zagorenog češnjaka, ukoliko vam zagori u tavi dok ga dinstate bolje je da sve jednostavno bacite u smeće. Taj miris i okus nikako neće moći prikriti. Ali postoji i drugi način! Vrijeme je da počnete pržiti svoj češnjak cijeli kako bi bio još više mekan i imao još više okusa.
Proces
Češnjak ogulite tako da jednom bočnom stranom noža pritisnete češanj o dasku kako bi se otvorio. Češnjak mora biti malo pritisnut te se mora lagano rascvjetati. Tako ćete ga lagano oguliti. Zatim ga stavite u tavu na srednju vatru s dosta maslinovog ulja. Trebao bi biti prekriven do pola. Pržite ga na tavici neko vrijeme, dok ne krene dobivati laganu boju.
Nuspojave su…
Tekstura zdrobljenog češnjaka će biti kremasta nakon što upije masnoću. Što češnjak više pečete to će biti kremastiji. Okus mu zatim postaje blaži i dublji. Ipak, pazite da ne dobije previše boje.
Kako ga usitniti?
Češnjak je sada konzistencije paste. Dovoljno je da ga vilicom ili nožem pritisnete u tavi!
Ne zaboravite ulje!
Ako želite ulje s okusom češnjaka, sve što trebate napraviti je češnjak izvaditi iz ulja, ohladiti ulje i zatim ga staviti u posebnu bočicu. Dobili ste savršeno ulje za tjesteninu, juhe, temeljce, pečeno povrće, grilano meso…
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....