Kuhaj bolje

Trikovi koji će vam olakšati kuhanje, a zbog kojih će vaša jela biti daleko bolja

 Pexels
Razliku čine male stvari - tek jedan sastojak ili promjena posuđa koje koristite za kuhanje

Prema studijama, prosječno tjedno provodimo oko 6 i pol sati kuhajući. Međutim, ta ista istraživanja pokazuju kako tek svaka treća osoba i uživa dok kuha. Razloga za to je, naravno više, no prednjače onaj da nismo zadovoljni jelom ili pak, da nas muči sam proces pripreme namirnica. Kako bismo si olakšali, donosimo nekoliko dobrih savjeta. otkriva nekoliko jednostavnih trikova.

image
Pexels

Uvijek savršena tjestenina

Za kuhanje tjestenine, savjetuje portal Bright Side, koristite lonac zapremnine 6 litara. U njega ulijte vode da prekrije 3/4 lonca kako tjestenina ne bi bila ljepljiva i prekuhana. Ako poslužujete tjesteninu s umakom, u vodu nikako nemojte dodavati ulje jer će ono prekriti tjesteninu i umak se neće moći upiti. Najvažnije kod kuhanja tjestenine koju ćete poslužiti s umakom je da je uvijek kuhate oko 2 minute manje nego što piše u uputama na pakiranju, jer će je vrući umak ionako dodatno "skuhati".

Želite li sami isprobati napraviti domaću tjesteninu, kako to rade Talijani, slijedite ovaj recept!

image
Unsplash

Još bolja vruća čokolada

Ako volite slastice i redovito ih pečete, tada znate da je trik većine onih s čokoladom da se u njih doda porstohvat soli. Isto je i s pripremom vruće čokolade. Da bi bila savršena, dodajte joj sol. Uopće je neće "zasoliti", ali će je itakako učiniti slađom. Razlog je jednostavan - sol tjera naše receptore okusa na aktivniji rad pa se slatki okus pojačava.

Volite li vruću čokoladu, tada morate znati i ove trikove!

image
Unsplash

Kremasti umak od rajčice

Začudili biste se koliko ljudi misli da je dovoljno u lonac istresti pasiranu rajčicu, zagrijati je i servirati uz, primjerice, kuhano junetinu. Međutim, priprema pravog "paradajz sosa" nije puno kompliciranija od toga. Sve što trebate je na maslinovom ulju na laganoj vatri popržiti očišćeni luk prerezan na pola dok se ne zacrni s jedne strane, dodati rajčicu (pasiranu, u tubi ili svježu, kad joj je sezona) i pirjati oko 20-ak minuta. Kad se dovoljno reducira, dodajte mu maslac koji će neutralizirati kiselost račice, a umak učiniti nježnim, svilenkastim i kremastim.

Imamo i provjereni recept naše Slavice Šagolj!

image
Pexels

Savršeno začinjeni pohanci

Ne znamo za vas, ali mnogima se dogodi da već posoljeno meso nakon pohanja moraju posoliti opet. To se najčešće događa jer solimo u krivo vrijeme. Stoga nije na odmet spomenuti kada se zapravo soli meso koje ćemo pohati. dakle, namirnice za pohanje solite tik prije paniranja ili jače posolite jaja kroz koja provlačite namirnicu za paniranje.

No, nije to jedini trik kod pohanja, važni su i tava i masnoća, ali i još neke stvari koje možete doznati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:17