Mnogi među nama ljubitelji su slatkog, a pogotovo onih divnih kremastih kolača i torti. I sve je u redu ako se pleh za pečenje odmah isprazni, odnosno taj kolač ili torta odmah pojede. No, vjerojatno se i vama dogodilo da vam komad, dva ili čak polovica količine slastice ostane i rado biste je pospremili u manju posudu ili podijelili. I tu nastane problem ako nemate ono "zvono" za tortu ili posudu adekvatne veličine za kolač. I sami to, nažalost, znamo iz iskustva. Dogodi se tada ne samo da uništimo dekoraciju, već kod seljenja slastice sve pomalo postane neuredno. No, može li se tome ikako doskočiti, a da u hladnjak ne stavimo posudu za pečenje ili tanjur na kojem smo servirali kolače ili tortu? Očito postoji.
Naime, korisnicima društvenih mreža vjerojatno je dobro poznat ukrajinski kuhar Anatolly Dabrovolskiy, koji svojim zanimljivim izazovima privlači milijune pregleda njegovih videa koje objavljuje na Instagramu i TikToku. Primjerice, kako prilikom ribanja limunove korice ne zaprljati ribež (onu nezahvalnu stranu s najmanjim rupicama), kako preliti tekućinu u bocu uskog grla bez prolijevanja, kako brzo oguliti kuhana jaja i očistiti papriku od sjemenki, mogu li se rižini rezanci pržiti i vrijedi li, recimo, "uništiti" solidan sladoled od vanilije maslinovim uljem i soli, što je bio ovoljetni hit na društvenim mrežama.
U velikoj zbirci tih njegovih savjeta, preporučljivih trikova i preporuka što nikako ne probati, podijelio je i video na našu temu - kako upakirati ostatke kremastih kolača ili torte bez da uništimo glazuru. Pritom, vidjet ćete u videu u nastavku, koristi prozirnu kuhinjsku foliju, ali na potpuno drugačiji način nego što se to mnogima činilo da treba. U ovom slučaju folija se neće zalijepiti za slasticu i neće uništiti glazuru, pa će ostati uredna, kao i kad ste je poslužili. Jednostavno, a praktično i svakako ćemo isprobati.
Inače, Dabrovolskiyjev video samo na Instagramu je pogledalo 69 milijuna ljudi, a na TikToku 12,8 milijuna. Postala je viralan hit, ne može se reći.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....