Nakon što nam je pokazao kako s lakoćom napraviti osvježavajući sorbet od manga, slastičar Admir Karalić iz zagrebačkih Gastronomada u novom videu iz serijala Kuhaj bolje pokazao nam je kako skuhati klasičnu žutu slastičarsku kremu. Ako savladate njenu pripremu, ova ukusna krema može već danas može biti dio vašeg deserta, bilo da je riječ o kremšnitama ili pak finom desertu u čaši!
Jednom kada nižem sastružete mahunu vanilije, nemojte je baciti, nego je stavite u staklenku i dodajte šećer, savjetuje Admir Karalić. Tako ćete aromatizirati šećer, a sama mahuna može tako dugo stajati.
U kremi se koriste samo žumanjci, a jaja obavezno moraju biti sobne temperature, upozorio je naš sugovornik. Od ostatka bjelanjka uvijek možete pripremiti kolač poput Pavlove.
Kada krenete kuhati slastičarsku kremu važno je bez prestanka miješati kako bi se razbile eventualne grudice, kao i da u smjesu od brašna i jaja koju ćete ukuhati dodate malo vrućeg mlijeka da se smjesa temperira. U videu je Admir Karalić objasnio zašto nikad ne preskače taj korak.
U idućim nastavcima našeg video serijala Kuhaj bolje Gastronomadi će nam pokazati kako se radi osnovni ganache od tamne čokolade, kao i brzi čokoladni mousse.