Nakon što nam je pokazao jednostavnu i brzu pripremu laganog sorbeta od manga, kao i kako skuhati klasičnu žutu slastičarsku kremu, slastičar Admir Karalić iz zagrebačkih Gastronomada u novom videu iz serijala Kuhaj bolje pokazao nam je što je ključ posebno glatkog čokoladnog ganachea.
Za izradu ganachea većinom se koriste vrhnje za šlag i čokolada, a ovisno o tome što s njime želite raditi i hoćete li ganache koristiti kao punilo u pralinama, kao kremu ili pak glazuru, mijenja se omjer tih sastojaka.
U videu je za pripremu ganachea Admir Karalić koristio tamnu, ali na vama je hoćete li koristiti bijelu, mliječnu ili tamnu čokoladu, ovisno o vašim potrebama. Otkrio nam je i da umjesto vrhnja za šlaga možete koristiti i voćni pire, ali i pastu od pistacija ili pak lješnjaka! Svakako vrijedi isprobati pa imajte to na umu.
Ističe da ljudi prilikom pripreme ganachea najčešće pogriješe kada sve sastojke stave na vatru: čokolada ne smije dosegnuti previsoku temperaturu jer to dovodi do poteškoća kod izrade samo ganachea. Upravo zato u videu Admir otkriva dobar trik kako otopiti čokoladu, a da to ne utječe negativno na način na koji se ona kristalizira.
Za kraj, svakako nemojte zaboraviti prekriti svoj ganache prianjajućom folijom tako da dodiruje površinu čokoladne kreme kako biste spriječili stvaranje korice koja će vam kasnije smetati kod nanošenja ganachea.
U idućem nastavku video serijala Admir Karalić otkrit će nam tajnu posebno pjenastog moussea od čokolade.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....