Koliko ste se puta, kada biste se upustili u pripremu keksa, razočarali finalnim oblikom koji nimalo ne sliči onom na fotografijama iz kuharica? Naime, bez obzira stavite li jednaku količinu smjese na točno određeno mjesto u posudi za pečenje, velika je vjerojatnost da će baš svaki keks poprimiti drugačiji oblik, što može biti pomalo frustrirajuće, posebice ako pažnju uvijek posvećujete i najmanjim detaljima.
No, jeste li znali da postoji više nego jednostavan trik pomoću kojeg ćete uvijek dobiti uniformirane kekse bez obzira na vrstu? Sve što vam treba je jedna staklena čaša, keramička šalica ili veći kalup za kekse. Kada su keksi pečeni i kada ih izvadite i pećnice, dok su još vrući, oko svakog stavite čašu, šalicu ili kalup i kružnim pokretima oblikujte ih u pravilan oblik. Bit će dovoljno svakom keksu posvetiti tek dvije sekunde kako biste ih oblikovali, a zatim se baciti na ostatak kako se ne bi prebrzo ohladili, a samim time i stvrdnuli. Postupak pogledajte u videu.
Jedino važno kod ovog trika je da koristite čašu ili šalicu većeg promjera od veličine keksa kako ih, logično, ne biste oštetili. A kad već razmišljate o pripremi hrskavih, slatkih zalogaja, svakako bacite oko i na naše omiljene recepte za kekse s orašastim plodovima te čokoladne kekse s heljdom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....