Neke dane jednostavno može popraviti samo tanjur fine, guste povrtne juhe s toplim, netom tostiranim kruhom. Zimi je to juha od bundeve, ljeti ona od zrelih rajčica, a u ovo proljetno vrijeme svakako se na jelovniku nađe juha s graškom ili pak kremasta juha od gljiva.
Dok se kod nekih juha njihova gustoća može pripisati grahoricama, dodanom siru ili kiselom vrhnju, a tu je naravno i slavna, premda osporavana zaprška, postoji način kako zgusnuti juhu bez da joj mijenjate okus. Neočekivani trik u rukavu donosi slavna američka autorica kuharica Martha Stewart, koja svoje juhe zgušnjava namirnicom koju vjerojatno svi imamo u smočnicama, a rijetko je koristimo za tu namjenu.
U videu objavljenom na njenom Instagram profilu Martha Stewart pomoću njih sprema brzu, a kremastu juhu od brokule tako da prvo pirja luk, zatim dodaje začine, ulijeva pileći temeljac, dodaje brokulu koju pušta da lagano krčka, a zatim ubacuje malu količinu - zobenih pahuljica!
Kada se povrće skuha, u blenderu obradi juhu, pri čemu se zobene integriraju, stvarajući pritom kremastu juhu bez uporabe bilo kakvih mliječnih proizvoda. Za njenu pripremu trebat će vam, ističe u videu, manje od 30 minuta, a dobit ćete gustu juhu raskošne teksture.
Ako ne planirate obrađivati svoju juhu u blenderu, čime biste usitnili i zobene pahuljice, na stranici All Recipes preporučuju da prije korištenja suhe zobene pahuljice usitnite u brašno! Pritom preporučuju da se za svaku litru juhe koristi oko 35 g zobenih pahuljica prije usitnjavanja, odnosno brašno koje od te količine nastane. To brašno zatim možete koristiti kako biste zgusnuli i razne gulaše, a ne samo juhu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....