Zajedno s ovih 10 namirnica, ne bi bilo loše kada biste počeli skupljati vašu privatnu kolekciju različitih suhih začina te svježeg začinskog bilja. Također, različite vrste ulja i octa su uvijek dobra ideja, a isto vrijedi i ta čili papričice. Sve to može pomoći jelo dići na potpuno drugu razinu!
Tjestenina
Tjesteninu je jendostavno pripremiti, ukusna je i može biti spremna za manje od 30 minuta, zato uvijek u smočnici čuvajte nekoliko pakiranja vaše najdraže tjestenine.
Umak od rajčice
Ako imate domaći umak od rajčice, odlično. Ako ne, u frci će poslužiti i onaj kvalitetni kupovni koji brzo može biti gotov ako vam gosti stižu za 10 minuta. Učinite ga svojim tako da dodate svježeg začinskog bilja.
Krekeri i džem
Treba vam nešto što će zaokupiti vaše goste dok vi pripremate večeru? Krekeri i džem su savršena opcija. Također, ukoliko u hladnjaku imate komad Briea, poslužite i njega. Gosti će biti oduševljeni!
Vino
Kad smo kod krekera, džema i sira, vino je nezaobilazno! Jedna dobra boca suhog bijelog vina, jedna slatkog muškata i jedna dobrog crnog vina je must have svake smočnice.
Orašasti plodovi
Još jedna dobra alternativa malo kompleksnijem predjelu. Poslužite ih sa sirevima na pladnju!
Sir
U hladnjaku obavezno držite par vrsta sireva koji mogu duže stajati. Dobar komad parmezana uvijek možete naribati na tjesteninu, cheddar možete poslužiti sa džemom i krekerima, a brie s orašastim plodovima i malo voća.
Zelena salata
Najbolja je! Još ako uvijek pri ruci imate Aceto Balsamico, koji biste trebali imati, s ovom salatom ne možete pogriješiti. Pomiješajte ju s parmezanom i orašastim plodovima i uživajte u neobičnoj zelenoj salati!
Svježe povrće
Cvijet brokule ili cvjetače je savršen za lagano prženje na maslinovom ulju, češnjaku i poslužen s ribanim parmezanom.
Domaći ravioli
Kad uhvatite višak vremena pripremite domaće raviole s različitim punjenjima i zamrznite ih. Trebat ćete samo par minuta za pripremu, a svi će biti oduševljeni!
Sladoled
Vjerojatno najukusniji i najjednostavniji desert koji ćete ikad poslužiti! Ubacite uz svaku kuglicu žlicu džema i na konju ste!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....