WRC Croatia Rally

Svjetski prvak pokazuje formu: Finac Kalle Rovanpera u Toyoti najbrži na shakedownu

Hrvatska posada koju čine Martin i Dora Ravenšćak (Ford Fiesta Rally 3) imala je ukupno 35. rezultat (2:16.1)

Kalle ROVANPERA

 Profimedia

Aktualni svjetski prvak u reliju Finac Kalle Rovanpera (Toyota) ostvario je najbolje vrijeme (1:52.8 minuta) na pokusnim vožnjama, na "Shakedownu", održanim uoči ceremonijalnog starta trećeg izdanja WRC Croatia Rallyja.

Finski vozač je najbolje vrijeme ostvario tijekom svog posljednjeg, trećeg prolaza cestama u okolici Samobora, podno Okića, havlja Hina.

Osam desetinski lošiji rezultat (1:53.6) imali su Rovanperin momčadski kolega i trenutno vodeći u ukupnom redoslijedu Svjetskog prvenstva Francuz Sebastien Ogier te Estonac Ott Tanak (Ford).

Trenutačno drugi u redoslijedu SP-a, Belgijac Thierry Neuville (Hyundai), za Rovanperom je zaostao više od dvije sekunde (1:54.9).

Od osam posada iz prestižne WRC skupine, koje su se našle na startu "Shakedowna", najviše je problema imao Velšanin Elfyn Evans (Toyota), koji je samo jednom prošao zadanu rutu u vrlo sporom tempu (2:44.0), a potom se zaputio prema servisnom centru.

Hrvatska posada koju čine Martin i Dora Ravenšćak (Ford Fiesta Rally 3) imala je ukupno 35. rezultat (2:16.1), a osmi u svojoj skupini (WRC3).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:39