500 dana posla

Vješte ruke hobista iz siromašnog sela izgradile vlastitu Pagani Huayru s motorom iz starog Daewooa

Ova replika zapravo je nevjerojatno privlačna, a selo u Vijetnamu dobilo je svoju novu zvijezdu

Replika Huayra

 NHẾT TV YouTube screenshot

Vijetnamski automobilski entuzijasti su se upustili u izazov stvaranja vlastite verzije Pagani Huayre, a rezultat njihovog rada je impresivna replika koja kombinira kreativnost s inženjerskim umijećem. Ova je ekipa s YouTube kanala NHẾT TV već ranije izradila replike superautomobila, a čini se da im je ovo bio najzahtjevniji projekt na koji su potrošili 500 dana i 5000 dolara.

Inspirirani dragocjenim talijanskim hiperautomobilom, vješti hobisti koristili su detaljne 3D modele i fotografije Paganija kako bi stvorio vjernu kopiju, počevši od prilagođene čelične šasije i modela karoserije od gline.

Replika nije samo površinski slična; graditelji su posvetili pažnju svakom detalju, uključujući funkcionalna svjetla, zakrilca, četverostruke ispušne cijevi te "gullwing vrata" te poklopac motora. Iako je izravna usporedba s originalom otkrila nekoliko manjih nesavršenosti, poput omjera kotača i guma te proporcija stražnjeg dijela, cjelokupna izrada zapravo oduševljava svojom preciznošću.

Ono što ovu repliku čini posebnom jest posvećenost detaljima unutar vozila. Prilagođena nadzorna ploča, upravljač, sjedala i instrumenti pažljivo su reproducirani kako bi odražavali izgled originalnog Paganija. Dodatno,4-cilindarski benzinac iz starog Daewooa Espera smješten je središnje te oponaša moćni AMG-ov twin-turbo V12 Huayre.

Cijeli proces izrade ovog automobila snimljen je na YouTube kanalu NHẾT TV, pružajući uvid u napore i stručnost vijetnamskih graditelja.

Iako ima mjesta za poboljšanja, ova Pagani replika predstavlja impresivan uspjeh, nadmašujući njihove prethodne kreacije, uključujući replike Lamborghini Aventadora, Bugatti Chirona i Ferrarija La Ferrari. Njihov trud i predanost jasno su vidljivi u konačnom proizvodu, koji bi mogao proći kao pravi Pagani na vijetnamskim cestama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 13:24