DRUŽENJE U FIORANU

Video: Zlatan Ibrahimović pali gume novog Ferrarija 296 GTB, a Carlos Sainz se drži za glavu!

Nakon dvostruka pobjeda Ferrarija prošlog vikenda Carlos Sainz i Charles Leclerc u Fioranu su ugostili velikog Zlatana

Zlatan, Leclerc i Sainz

 Instagram screenshot

Zlatan Ibrahimović osim što je poznati nogometaš koji je sa svojih 40 godina i dalje švedski reprezentativac te igrač AC Milana, nadaleko je poznat i kao ljubitelj sportskih jurilica, posebice Ferrari modela.

Ima ih nekoliko, a posljednji u kolekciji je fantastični hibridni hiperautomobil SF90 Spider od 1000 KS zlatne boje kojeg si je u listopadu prošle godine poklonio za 40. rođendan.

Da je Zlatan rado viđen gosti i uvaženi kupac kojem su ljudi iz Maranella spremni rezervirati najposebnije i najrjeđe modele iz svoje ugledne "štale", potvrđuju i ove fotografije i video koje su nogometaš i Ferrari objavili na svom Instagram profilu.

Ljubav Ferrarija i švedske nogometne zvijezde očigledno je toliko snažna da bi se moglo reći kako je nogometaš na neki način postao i svojevrsni neslužbeni ambasador marke.

Sada je napadač posjetio pogone tvrtke u Fiorinu, gdje se na stazi družio s Carlosom Sainzom, vozačem F1 momčadi Ferrarija koji je prošlog vikenda utrku za Veliku nagradu Bahreina završio na drugom mjestu iza momčadskog kolege i pobjednika Charlesa Leclerca.

Pritom su na stazi isprobali performanse najnovijeg veličanstvenog hibridnog modelu 296 GTB. Naravno, kako možemo vidjeti u kratkom videu, bilo je zabave i smijeha na stazi kao i loptanja te paljenja guma, a Charles Leclerc je "velikom Šveđaninu" potom priredio turneju i otkrio mu sve tajne koje Ferrari skriva u Fioranu uključujući kolekciju povijesnih bolida Formule 1.

U videu koji će biti objavljen 25. ožujka, koji je vjerojatno i svojevrsna reklama za Ligu prvaka, moći ćemo detaljnije vidjeti sve o Ibrahimovićevom posjetu Fioranu te kako se snašao za volanom.

Podsjetimo, Ferrari 296 GTB najnoviji je model a razvijen je kao nasljednik Ferrarija F8 Tributo, te je ujedno i prvi model marke s novim 2,9-litrenim V6 strojem twin-turbo tehnologije kojem se pridružuje 166 KS snažan elektromotor za ukupnu kombiniranu snagu od 830 KS i maksimalnog okretnog momenta od 740 Nm.

Integrirana baterija od 7,45 kWh omogućuje ovom Ferrariju doseg do 25 kilometara samo u električnom načinu rada u gradskim uvjetima, a brojke koje stoje iza ovog pogona su impresivne: od 0 do 100 km/h 296 GTB sprinta za 2,9 sekundi i ne zaustavlja se do maksimalnih 330 km/h...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 14:35