U IŠČEKIVANJU

Video: Netko je sjeo u prototip Nissana Z i pokazao za kakvu je zabavu za volanom sposoban

Iako Z ne proizvodi najglasniji zvuk i nedostaje mu ‘pucketanje‘ Supre, očito je više nego sposoban okrenuti stražnje kotače

2023. Nissan Z

 YouTube Screenshot

Novi Nissan Z jedan je od najiščekivanijih sportskih automobila posljednjih godina, a tijekom nedavnog Tokyo Auto Salona, netko je pretprodukcijskim prototipom pokazao za što je sposoban.

S obzirom na to da su na njemu Nissanove registarske oznake, sumnjamo da je za volanom bio netko iz same kompanije, nestrpljiv da pokaže automobil prisutnima.

Prisjetimo se, Nissan Z pokreće 3,0-litreni V6 s dva turbopunjača, sposoban za 400 KS i 475 Nm okretnog momenta, što mu daje blagu prednost u odnosu na posljednju generaciju Toyote Supre, ali mali nedostatak okretnog momenta.

Kupci će V6 moći upariti sa šeststupanjskim ručnim mjenjačem ili automatskim mjenjačem s devet stupnjeva prijenosa iz Mercedes-Benza, a snaga se šalje isključivo na stražnje kotače.

Iako Z ne proizvodi najglasniji zvuk i nedostaje mu pucketanje Supre, očito je više nego sposoban okrenuti stražnje kotače i pretvoriti se u drift automobil, a ako ste sposobni za volanom kao vozač na videozapisu, lako ćete napraviti hrpu dima u procesu.

Nissan Z je u SAD-u predstavljen još u kolovozu prošle godine, ali do sada je detalje o cijenama držao u tajnosti. S obzirom na to, Nissanovi izvori rekli su da bi trebao koštati od 40.000 američkih dolara (270.000 kuna). Nažalost, u Europi se neće prodavati...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:53