VOŽNJA SNOVA

Video, foto: Spektakularna karavana superauta protutnjala Hrvatskom s finalom u Malom Lošinju

Iz utrobe golemog trajekta koji sigurno nikad nije prevozio tako skupocijen teret počeli su redom izlaziti sudionici relija
Supercar Owners Circle u Hrvatskoj
 Goran Mehkek/CROPIX

"Pa boga ti, Toni moj, pa kad će više, izgubi san pola dana" govori već pomalo nervozan stariji čovjek drugom, mlađem, na terasi ugostiteljskog objekta na trajektnom pristaništu Merag na Cresu. "A već su tribali biti do pet uri, ja bi triba poć radit, ali čekaj, čekaj evo, iza kraja su sad!", vikne dok gleda u aplikaciju koja prati plovidbu trajekta na liniji Valbiska - Merag koja povezuje otok Krk i Cres.

Desetak lokalaca u tom su trenutku ustali iz svojih stolaca kafića, upalili kamere na mobitelima i uputili se prema pristaništu.

image
Supercar Owners Circle u Hrvatskoj
Goran Mehkek/CROPIX

U tom je trenutku dotad uspavanu atmosferu mirnog kvarnerskog pristaništa s umirujućom vizurom plavog neba koje se počelo crvenjeti pred smiraj dana i morem mirnim poput ulja prekinuo dolazak dugo iščekivanog trajekta. "Valjda im je bilo lipo u Opatiji pa su stali malo dulje" zaključio je gospodin te i on pohitao prema trajektu.

Kad se napokon spustila rampa, osobi koja se ovdje slučajno zatekla sve bi odmah postalo jasno, čemu odjednom tolika strka...

image
Supercar Owners Circle u Hrvatskoj
Goran Mehkek/CROPIX

Iz utrobe golemog trajekta koji sigurno nikad nije prevozio automobile vrijedne više od 100 milijuna eura i koji je plovio "na posebnoj liniji" počeli su redom izlaziti sudionici najveće atrakcije posljednja dva dana u zemlji, karavane najekskluzivnijih super i hiper automobila na svijetu ekipe Supercar Owners Circle. Naravno, u mnoštvu najrazličitijih egzota kao i prethodno u Zagrebu i Opatiji najviše pažnje je plijenila Rimac Nevera.

Zanimljivo je pritom bilo gledati kako će svi ti silni Paganiji, Lamborghiniji, McLareni, Bugattiji i Ferrariji izaći s trajekta, no rampa je bila savršeno ravna i nije bilo većih problema po tom pitanju.

Ali, ako vas baš zanima, neki od sudionika "u godinama" ove nevjerojatne karavane počeli su pokazivati znakove umora nakon prethodne vožnje od Zagreba sa stankom u Opatiji i preko Krka prema Malom Lošinju.

Primjerice rijetki trkaći Ferrari 348 Challenge iz 1980-ih počeo se vlasniku nenadano gasiti čim je "sišao" s trajekta pa je više puta startao njegov V8 stroj kako bi ga dobio "u okretaje" i uspio nastaviti do hotela Bellevue u Malom Lošinju s ostatkom ove lude karavane, na veliko finale i večeru za sudionike.

image
Supercar Owners Circle u Hrvatskoj
Goran Mehkek/CROPIX

A dan je započeo ujutro startom u Zagrebu ispred hotela Esplanade, no nije sve bilo po planu - kod naplate Lučko stvorila se kolona automobila i to ne samo zbog karavane superauta već i zbog turista koji ne prestaju pristizati u našu zemlju i tijekom rujna.

image
Supercar Owners Circle u Hrvatskoj
Goran Mehkek/CROPIX

Kad se SOC ekipa zaustavila na Croduxovoj benzinskoj postaji odmah nakon naplate, nemali broj automobila koji je vozio prema jugu je skrenuo za tim egzotama kako bi ih bolje razgledali i fotkali.

Sigurno smo da ni djelatnici postaje još u svojim svakodnevnim obavezama nisu ugostili ovakvu ergelu automobila koji su baš kao i ostali željeli uhvatiti barem jedan trenutak kao bi fotografirali automobile koji se ne viđaju svaki dan.

image
Supercar Owners Circle u Hrvatskoj
Goran Mehkek/CROPIX

Na koncu nakon dva luda dana koliko smo pratili karavanu, nadamo se da će Mate Rimac kao šef Bugatti-Rimca, na neki način i inicijator cijelog vozačkog eventa, i dogodine nagovoriti vlasnike na "road trip" Hrvatskom, ali tada u drugim rijetkim i egzotičnim primjercima automobila (svaki ih ima barem 60 vrijednih najmanje milijun eura) na radost svih zaljubljenika u automobili, ali i turističkih djelatnika...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:38