NAJBRŽI ZAJEDNO

Hrvatsko francuska veza: Macron u Zagrebu razgledao Rimčevu Neveru i Bugatti Chiron Super Sport

Nevera je auto s najboljim ubrzanjem na svijetu, a Chiron Super Sport najbrži serijski auto na svijetu

Nevera i Chiron

 Marko Todorov/CROPIX

Francuski predsjednik Emmanuel Macron i premijer Andrej Plenković u zagrebačkoj Esplanadi razgledali su najbrži električni automobil u svijetu, proizveden u Hrvatskoj, i najbrži benzinski automobil na svijetu, proizveden u Francuskoj - Rimčevu Neveru i Bugattijev Chiron Super Sport, javlja Hina.

image

Nevera i Chiron

Marko Todorov/CROPIX

Francuskog čelnika na ulazu u zagrebački hotel dočekali su sinjski alkari, a potom je razgledao automobile u društvu premijera i visokih dužnosnika te Mate Rimca, vlasnika tvrtke Rimac Automobili koja je sredinom godine preuzela francusku tvrtku Bugatti, čime je nastala nova tvrtka - Bugatti Rimac.

"Ovime pokazujemo suradnju između Francuske i Hrvatske. Bugatti ima 112 godina dugu povijest u Molsheimu u Francuskoj i tamo radimo najbrže benzinske, a tu u Zagrebu radimo najbrže električne automobile u svijetu. Tako da je imalo smisla to dvoje povezati", rekao je Rimac.

image

Nevera i Chiron

Marko Todorov/CROPIX

Macron i Plenković razgledali su Bugattijev Chiron, automobil s više od 1600 konjskih snaga koji je s postignutom brzinom od 490 kilometara najbrži na svijetu i Rimčevu Neveru, auto s najbržim ubrzanjem u svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:55