TEASER

Video: BMW je najavio novu M verziju serije 1, je li riječ o najsnažnojioj ‘Jedinici‘ ikad?

Novi BMW serije 1 najvjerojatnije će biti osjetno redizajnirana verzija postojeće generacije F40, koja je debitirala 2019. godine

BMW Teaser na Instagramu

 Instagram Screenshot

BMW serije 1 uskoro će biti značajno redizajniran, a povodom toga BMW je objavio i prvi teaser. Zanimljivo, zatamnjena fotografija nadolazećeg automobila je podijeljena sa službenog računa BMW-a M, sugerirajući da će novi model odmah debitirati i sa svojom sportskom verzijom.

Novi BMW serije 1 najvjerojatnije će biti osjetno redizajnirana verzija postojeće generacije F40, koja je debitirala 2019. godine, a ne potpuno novi model. Ipak, novi model će dobiti novu internu oznaku F70.

BMW i Domagoj Đukec su na Instagramu objavili video isječak koji prikazuje sve prethodne generacije serije 1 uz natpis: “Spremni za novu 1? Prvo slavimo zadnjih 20 godina”. Ubrzo nakon toga, Instagram profil BMW-a M podijelio je fotografije profila uz opis: "Uskoro stiže novi 1".

Serija 1 zadržat će poznatu hatchback siluetu s pet vrata, s redizajniranim prednjim i stražnjim odbojnicima i novim LED svjetlima.

Ranije špijunske fotografije samo su potvrdile da će M verzija imati dublje bočne pragove, prilično diskretan stražnji spojler i četverostruke ispušne cijevi, slično kao i odlazeći M135i xDrive (na slikama ispod). U unutrašnjosti će auto vjerojatno dobiti novi digitalni kokpit i najnovije "tehnološke trikove" BMW-a.

image

BMW M135i xDrive

BMW Media

Trenutni BMW serije 1 nudi se u top izdanju M135i xDrive, koje razvija 306 KS i 450 Nm okretnog momenta iz dvolitrenog četverocilindričnog motora s turbopunjačem. Ostaje za vidjeti hoće li model na slici biti njegov nasljednik ili će serija 1 dobiti "pravi" M.

image

BMW M135i xDrive

BMW Media

Sudeći po teaserima, uskoro ćemo dobiti odgovore na naša pitanja. Pretpostavlja se da će se debi nove serije 1 dogoditi u srpnju ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2024 13:38