rijedak prizor

Svi gledali u čudu i snimali: Tesla završila u moru, zapalila se pa gorjela čak i potpuno potopljena

Vatrogasci tvrde da je slana voda reagirala s elektronikom, uzrokujući kratki spoj i pokrenuvši požar

Tesla gori pod vodom

Jednoj vozačici se u gradu Hollywoodu u američkoj saveznoj državi Florida dogodila nesreća kakve smo već znali viđati. Naime, prilikom spuštanja jet skija s prikolice u more i njezina tesla Model X je neplanirano završila pod površinom.

Automobil je otklizao nakon što je jet ski spušten u more, da bi se zatim zapalio i nastavio gorjeti čak i kada je poputno nestao ispod površine. Sama nesreća nije zabilježena na videu, no na njemu je vidljivo kako potopljeni automobil gori, dok je voda oko njega uzburkana te iz nje izlazi para i/ili dim.

Neidentificirana osoba koja u videu objašnjava što se dogodilo tvrdi da je žena koja je vozila Model X ostala zarobljena u autu, no na sreću ju je spasio njen suprug koji je bio na jet-skiju, te joj odmah priskočio u pomoć i pomogao joj da izađe iz automobila.

Vatrogasci iz mjesta Hollywood izvijestili su da je "vozilo izgubilo trakciju i skliznulo u more". Oni tvrde da je slana voda tada reagirala s elektronikom, uzrokujući kratki spoj i pokrenuvši požar koji je gorio "dulje vrijeme".

"Vatra je gorjela pod vodom dok se nije sama ugasila. Čak i tada, trebalo je auto pažljivo utovariti na poseban nosač, a nakon toga ga vatrogasnim vozilom odvesti do skladišta. Tamo će vozilo biti u karanteni nekoliko dana, zbog mogućnosti da opet plane", stoji u objavi vatrogasaca na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2024 01:17