VIDEO

Španjolski lopovi bušili gume na naplatnim kućicama pa pljačkali vozače kad bi se zaustavili

Dok je žrtva ometena plaćanjem cestarine, lopov izlazi iz "vozila za praćenje" i brzo buši gumu na automobilu

Screenshot incidenta

 Twitter Screenshot

Nikada ne biste trebali podcijeniti domišljatost lopova jer kriminalci nastavljaju pronalaziti nove načine za hvatanje plijena. Primjer toga su naplatne kućice u Španjolskoj, gdje su lopovi ciljali žrtve koji nisu ništa sumnjale. Iako vlasti nisu ulazile u detalje, objavile su video koji prikazuje Porsche Cayenne kako se zaustavlja na naplatnoj kućici.

Dok je žrtva ometena plaćanjem cestarine, lopov izlazi iz "vozila za praćenje" i brzo buši gumu na Porscheu. Isječak ne prikazuje posljedice, ali Nació Digital izvješćuje da je shema osmišljena kako bi se ljudi zaustavili na mjestu gdje je vozač potom opljačkan.

Vlasti nisu rekle koliko je ova praksa uobičajena, ali su također objavile snimku sličnog napada na Renaultov kombi. Treba napomenuti kako se ovo ne odvija isključivo na naplatnim kućicama jer drugi snimak prikazuje lopova kako buši gumu na parkiralištu.

Iako se od ovakvih napada gotovo nemoguće obraniti, španjolske vlasti podsjetile su vozače da pokušaju ostati oprezni i svjesni svoje okoline u svakom trenutku. Također je vrijedno spomenuti da, ako je moguće, vozači trebaju pokušati pronaći sigurno mjesto za zaustavljanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:39