ostao u šoku

Ronio u jezeru pa naišao na potopljeno groblje od 32 auta: ‘Svi su povezani sa zločinima‘

Detektivi odjela za ubojstva su u pripravnosti ako se ispostavi da je neko od 32 vozila povezano s istragom ubojstva

Pronalazak auta

Ronioci volonteri su u potrazi za davno nestalim osobama pronašli 32 automobila u jezeru u Doralu pokraj Miamija u SAD-u. Nakon toga policija se bacila na proces izvlačenja automobila u potrazi za ljudskim ostacima i dokazima. Automobili bi mogli biti povezani s nizom različitih zločina u posljednjih nekoliko desetljeća, baš kao u filmovima gdje se neželjenih dokaza kriminalci rješavaju potapanjem auta u moru ili jezeru.

Jedan od ronilaca koji su otkrili podvodno groblje automobila bio je Ken Flemming. On je dao intervju za lokalnu televizijsku postaju WSVN 7 kako bi objasnio zašto su to radili i što su pronašli. "Ovdje pokušavamo riješiti slučajeve nestalih osoba. Kada otkrijemo ovakvo mjesto s više vozila, to uvelike ukazuje na zločin u kojem oni uklanjaju vozila i skrivaju ih od policije", rekao je Fleming.

“U nedjelju smo dobili informaciju od jednog građanina da je ronio ovdje i uočio nešto što je izgledalo kao nekoliko desetaka vozila koja su potopljena u ovom jezeru. Nakon što smo primili ovu informaciju, naša ronilačka jedinica odmah je u suradnji s drugim agencijama pokrenula ovu operaciju kako bismo mogli izvući sva vozila,” rekao je policijski detektiv Alvaro Zabaleta za NBC-2.

Prvo vozilo izvučeno iz vode bila je ukradena Nissan Altima iz 2002. godine, a Zabaleta očekuje da će se ispostaviti kako je velika većina vozila također bikla ukradena. No detektivi odjela za ubojstva su u pripravnosti ako se ispostavi da je neko od 32 vozila povezano s istragom ubojstva. Neka od vozila mogla su biti također potopljena kako bi se sakrili dokazi ili počinila prijevara osiguranja. Na snimci je vidljivo da su mnogi potopljeni automobili stariji modeli koji su očito desetljećima bili na dnu jezera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 05:59