STIŽE I FILM

Sony radi na filmu o Gran Turismu: Poznat je i datum kad ćemo ga moći pogledati

‘Film je ultimativna priča o ispunjenju želja tinejdžera čije su ga igračke vještine Gran Turisma dovele u kokpit trkaćeg automobila‘

Gran Turismo 7

 YouTube Screenshot

Očekivani Sonyjev film temeljen na njegovoj franšizi trkaćih igrica, Gran Turismo, navodno je dobio datum izlaska i sinopsis radnje. Deadline javlja da će Gran Turismo premijerno biti prikazan 11. kolovoza 2023., a temeljit će se na istinitoj priči. To je zato što ovo nije neka izmišljena i pretjerana adaptacija poput filma Need for Speed.

"Temeljen na istinitoj priči, film je ultimativna priča o ispunjenju želja tinejdžera čije su igračke vještine Gran Turisma osvojile niz Nissanovih natjecanja kako bi postao profesionalni vozač trkaćih automobila".

To može značiti da se film temelji na natjecateljskoj seriji GT Academy koju je susponzorirao Nissan, s igračima poput Janna Mardenborougha kako prelaze iz gaming fotelja u kokpit pravih trkaćih automobila.

Odluka da se snimi biografski film možda je iznenađujuća s obzirom na hollywoodsku ljubav prema nesuptilnom i reputaciju redatelja vezanog uz film, Neilla Blomkampa. Njegovi prethodni filmovi uključuju akcijske filmove poput Districta 9, Chappieja i Elysiuma, a svi su znanstveno-fantastični akcijski filmovi.

Ovo je, međutim, samo posljednji u nizu medija vezanih uz automobile koji su prilagođeni ekranu. Hollywood je također nedavno smatrao prikladnim naručiti Apple TV+ seriju temeljenu na seriji Speed ​​Racer, a Warner Bros. radi na akcijskom filmu koji se temelji na Hot Wheelsu.

Najnovija iteracija franšize GT, Gran Turismo 7, objavljena je ove godine. Slaveći svoju 25. godišnjicu, franšiza je zapečatila svoje mjesto u kategoriji trkaćih igara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:13