VIDEO

Policija u SAD-u razbila višedržavni lanac krađa automobila: Pogledajte što je sve pronađeno

U istrazi je upravo uhićeno šest osoba i vraćeno približno 30 ukradenih vozila, ukupno procijenjenih na oko 3,1 milijun dolara

Ukradeni automobili

 YouTube Screenshot

U istrazi nazvanoj "Operacija Havana Highway", upravo je uhićeno šest osoba i vraćeno približno 30 ukradenih vozila, ukupno procijenjenih na oko 3,1 milijun dolara (2,8 milijuna eura).

LMPD kaže da su detektivi 6. divizije policijske uprave u Louisvilleu (SAD) 19. lipnja izvršili brojne naloge za pretrese. Svi su proizašli iz dugotrajne istrage oko lanca kriminalnih krađa automobila. Pronašli su ukradene automobile iz cijele zemlje uz tri auto tegljača, putnu prikolicu i čamac.

Na popisu su i neki skupocjeni automobili poput Bentleyja, Maseratija i BMW-a, a povrh toga, pronađena je marihuana i kokain. Sve to možete vidjeti u priloženom videu. Policija kaže da osumnjičenici koji su umiješani koriste posebnu vrstu kloniranja broja šasije.

Proces uključuje stvaranje novog skupa broja šasije na ukradenom vozilu koji se podudara s legitimnim vozilom. Zatim mogu registrirati vozilo, prodati ga ili ga zadržati i voziti bez da se ono vrati kao ukradeno putem pretrage broja šasije.

“Otkrili smo da su automobili klonirani s novim brojevima šasije i bilo je gotovo nemoguće za nas na ulici otkriti da su automobili ukradeni jer ako biste pregledali registarsku pločicu, ona bi se vratila na automobil", rekao je detektiv Brian Reccius.

Naime, policijska uprava Louisville Metroa u ovom trenutku nije imenovala nijednog osumnjičenika. Optužila je "nekoliko ljudi", ali nije objavila detalje o tome koje su to optužbe ili koliko je velika ova kriminalna organizacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 08:03