UHIĆEN DVOJAC

Velika zapljena droge na Dalmatini: U kamionu na odmorištu pronađena 33 kg marihuane, dilere otkrio pas

U prikolici Mercedesa je otkriveno posebno napravljeno skrovište u kojem je nađeno 30 paketa s 33,7 kilograma marihuane

Marihuana

 /Pu Sd

Više od 33 kilograma marihuane koje je splitska policija zaplijenila u kamionu na Dalmatini, na području Blata na Cetini, točnije kraj Trnbusa, prokrijumčareno je iz Crne Gore, a krajnji cilj je bila Slovenija, saznaje Slobodna Dalmacija.

Indijska konoplja je bila skrivena u kamionu marke Mercedes kojim je upravljao državljanin Srbije, a suvozač mu je bio državljanin BiH.

Zaskočili su ih inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske i Postaje granične policije Trilj. Dvojac je dolijao na odmorištu Mosor autoceste A1 u Trnbusima u večernjim satima utorka kada je zaustavljen kamion s prikolicom, ljubljanskih registarskih oznaka kojim je upravljao S.S. (41), a s njim je bio S.K. (40).

image

Marihuana

/Pu Sd

Nakon što je službeni pas za detektiranje droga reagirao prilikom vanjskog pregleda vozila, policija je nabavila sudski nalog za pretragu. U prikolici Mercedesa je otkriveno posebno napravljeno skrovište u kojem je nađeno 30 paketa s 33,7 kilograma marihuane.

Kod obojice je nađeno po 3000 eura u svakoga, a otkrivena su i tri rezervna mobitela u kabinu kamiona. Vozač i suvozač su odvedeni na kriminalističko istraživanje.

Utvrđeno je da je marihuana stavljena u kamion u Crnoj Gori, a namijenjena je bila slovenskom tržištu. Nabavna cijena kilograma marihuane je 2000 eura.

Nakon toga su uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet dovedeni pritvorskom nadzorniku. Već sada je izgledno kako će nad njima biti određen istražni zatvor pošto se radi o stranim državljanima i velikoj količini droge.

Zapljena je rezultat pojačanog nadzora granica radi suzbijanja prekograničnog šverca opijata. Jedan od ključnih elemenata pri tom je budnost granične policije i konstantna suradnja s kolegama iz kriminalističkog sektora koji rade na određenoj problematici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:31