VIDEO

Pogledajte kako najbrži slijepi vozač drag utrka na svijetu tjera svoj Challenger SRT

Vozač koji drži rekord bio je u Alaska Raceway Parku kako bi testirao svoju novu "bebu", Dodge Super Stock Challenger SRT iz 2022.

Sheldon i Dodge Super Stock Challenger SRT

 YouTube Screenshot

Osim što su ovisnici o adrenalinu, trkači su i dio zajednice, a jedna od najljepših stvari kod odlaska na događaj su ljudi koje upoznate. YouTube kanal 1320video istaknuo je jednog takvog izvanrednog vozača po imenu Sheldon u svom najnovijem videu.

Vozač koji drži rekord bio je u Alaska Raceway Parku u SAD-u kako bi testirao svoju novu "bebu", Dodge Super Stock Challenger SRT iz 2022.

Dok je automobil, koji kombinira Hellcat motor s Redeyeovim drag racing opcijama, impresivan, ono što čini kombinaciju automobila i vozača tako posebnom je to što je Sheldon slijep.

U želji da osjeti auto, ušao je u njega s prijateljem za volanom kako bi osjetio što može. Zatim je sjeo za volan na dva "sprinta" koja su prikazana u videu. Iako je njegov prvi sprint prekinut zbog problema s kontrolom proklizavanja, u drugom je prolasku postigao vrijeme od 11,5 sekundi pri 192 km/h, brže nego što je uspio njegov prijatelj koji nema problema s vidom.

Iako je to svakako impresivno vrijeme za bilo koje ulično legalno vozilo, Sheldon je bio malo razočaran vožnjom, rekavši da je malo popustio jer je lansiranje bilo toliko snažno da ga je zapravo dezorijentiralo. Također je bio slabiji od njegovog rekorda na četvrt milje od 10,8 sekundi.

image

Dodge Super Stock Challenger SRT

YouTube Screenshot

Naime, to vrijeme ga čini najbržim vozačem drag utrka s oštećenjem vida na svijetu. Osim toga, nada se da će jednog dana svojim automobilom otići u Teksas kako bi upoznao Dana Parkera, najbržeg slijepog vozača na svijetu. I svakako mu želimo sreću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 00:35