pogledajte video

‘Pobjeda na Dan pobjede!‘ Rimac komentirao utrku Nevere s Red Bull bolidom F1 i EV rekorderom

Bila je to nedvojbeno najuzbudljivija utrka u kojoj sam ikad sudjelovao rekao je Mat Watson

Rimac Automobili Facebook

Rimac Nevera u utrci ubrzanja protiv F1 bolida Red Bull Racing RB8, pobjednika i vozačkog i konstruktorskog prvenstva Formule 1 iz 2012 . i McMurtry Spéirlinga, nevjerojatnog električnog jednosjeda brutalnih ubrzanja. Zvuči obećavajuće? Itekako!

Velik je to bio izazov za Rimčevu Neveru, jer bržih auta od bolida F1 i prototipnog električnog jednosjeda s 1000 KS po toni i potiskom od 2000 kg zahvaljujući ventilatorima baš i nema.

Već smo dosad navikli da cestovnaNevera "pomete" sve suparnike i postavi dvadesetak rekorda u jednom danu i zato je ovaj "troboj" za kompaniju i njihov hiper auto bio doista veliki izazov. Ogled je održan na stazi u Velikoj Britaniji u "režiji" Mata Watsona za popularni YouTube kanal Carwow.

image

Rimac Automobili Facebook

Hrvatski serijski hiper automobil koji je sasvim upotrebljiv za putovanje kao i svakodnevicu, a ne samo utrke, ili obaranje rekorda poput suparnika iz videa, ali je pobijedio u dvije od tri utrke sa stojećim startom te u utrci s letećim startom.

Nevera je pobijedila u prvoj i trećoj utrci sa stojećim startom, dok je pobjeda u drugoj utrci pripala Spéirlingu. Ukupno, proglašena je pobjednikom s vremenom od 8.4 sekunde za četvrt milje, te najbržim automobilom ikada u Carwow utrci ubrzanja.

U videu je Mat Watson voditelja Carwow kanala rekao - "Bila je to nedvojbeno najuzbudljivija utrka u kojoj sam ikad sudjelovao. Čestitam Rimac timu."

Na novi uspjeh Nevere danas osvrnuo i Mate Rimac na svom Facebook profilu. Napisao je - "Jedna (bar meni) dosta važna pobjeda za Dan pobjede. Nevera je pobijedila Red Bull Formulu 1 i McMurty Spéirling u utrkama ubrzanja i međuubrzanja. Nevera je cestovni, homologirani auto, na cestovnim gumama, dok su druga dva trkaći automobili, na slick gumama.

McMurty je najavio cestovnu varijantu automobila, no to će potrajati nekoliko godina i dalje biti jednosjed koji neće biti moguće homologirati regularno. Naravno, nije ubrzanje sve, i naravno da su Formula 1 i McMurty brži od Nevere u drugim elementima (recimo u kočenju su puno bolji od Nevere - što se može vidjeti u videu). No i dalje smatram da je to poprilično dobar rezultat za cestovni automobil koji ima puno prostora za dvoje, udoban je i ima iskoristiv domet. U svakom slučaju – ja sam sretan s ishodom i ponosan na ekipu koja i dalje radi pun gas da iscijedimo sve što je moguće s ovim autom."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:39