FOTO, VIDEO 

Papreni španjolski crossover: nova Cupra Ateca sa osvježenim licem ispod poklopca skriva 300 KS

U unutrašnjosti Cupra Ateca sada dobiva novi 9,2-inčni zaslon osjetljiv na dodir, 10,25-inčni digitalni kokpit kao i novi upravljač
Cupra Ateca
 Seat

Prošli tjedan Seat je objavio sve detalje osvježene izvedbe Atece, a tada je bilo jasno kako bi vrlo brzo trebala uslijediti i paprena verzija sada već samostalnog brenda Cupre. A španjolski je proizvođač sada objavio detalje Cupre Atece. Očekivano, vizualne promjene su slične, ali kod Cupre je dizajn još agresivniji.

image
Cupra Ateca
Seat

Tako se na prednjem dijelu nalaze FULL LED svjetla koja dolaze serijski, kao i redizajnirani odbojnik sa širokim usisnicima za zrak. Središnjim dijelom dominira novi logo brenda Cupra, a maska je inspirirana modelom Formentor.

image
Cupra Ateca
Seat

Za robusni dojam brinu se 19-inčni naplaci koji su jedni od najatraktivnijih u klasi, dok cijelu sliku upotpunjuju Brembo kočiona kliješta. Pogled na stražnji kraj otkriva sjajno crne elemente i nova LED svjetla sa prepoznatljivim potpisom te dinamičnim pokazivačima smjera.

image
Cupra Ateca
Seat

U unutrašnjosti Cupra Ateca sada dobiva novi 9,2-inčni zaslon osjetljiv na dodir, 10,25-inčni digitalni kokpit kao i atraktivni novi upravljač koji je premijeru imao na Cupri Leon.

image
Cupra Ateca
Seat

Uz posebni prekidač moguće je mijenjati različite načine vožnje, a osim toga Cupra Ateca može se pohvaliti i visokom razinom povezivosti (Apple Car Play i Android Auto). Osim na dodir, upravljanje je moguće i glasovnim naredbama, a sustav ćete aktivirati povikom “Hola hola”.

image
Cupra Ateca
Seat

I za kraj ono najbitnije – a to je motor. Ispod poklopca se nalazi dobro poznati 2.0 TSI turbobenzinac snage 300 KS uz 400 Nm okretnog momenta uparen sa DSG mjenjačem.

Snaga se putem 4Drive sustava prenosi na sve kotače, što omogućava ubrzanje do stotke za 4,9 sekundi što je tri desetinke brže nego prije, kao i maksimalnu brzinu od 247 km/h. I kao poslastica za kraj – za zvuk se brine ispušni sustav s potpisom Akrapoviča…

image
Cupra Ateca
Seat
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 08:57