EGZOTIČNI AUTOMOBILI

Ovo nije običan auto salon iz susjedstva: Auti u njemu vrijede stotine milijuna eura

U salonu su deseci hiperautomobila a najskuplji je Porsche 911 GT1 Strassenversion, koji se prodaje za čak 15 milijuna eura

F1rst Motors

 F1rst Motors

Ni jedna država nije tako prepuna egzotičnih superautomobila kao Ujedinjeni Arapski Emirati, no na niti jednom mjestu u Emiratima nećete naći tako veliku koncentraciju (pre)skupe egzotikekao u salonu F1rst Motors koji je smješten u gradu ekstrema, Dubaiju.

image

F1rst Motors

F1rst Motors

Možda ste do sada i čuli za ovu tvrtku, nekoliko je puta bila prisutna u automobilskim medijima kao prodavatelj nekih od najskupljih automobila na svijetu. Američki YouTuber Enes Yilmazer sada nam je dao priliku pogledati kako izgleda salon ove tvrtke koji je otvoren prije sedam mjeseci.

image

F1rst Motors

F1rst Motors

Već na ulazu posjetitelju je jasno da je pred njim nešto posebno. Ovdje su parkirani vrlo rijetki McLaren P1 GTR, a McLaren Speedtail, i Porsche 911 GT1 Strassenversion, automobil koji se prodaje za čak 15 milijuna eura. To je ujedno i najskuplji auto u ponudi salona.

image

F1rst Motors

F1rst Motors

No i ostali modeli ne zaostaju mnogo. Tu je tako jedini Lamborghini Sian FKP39 u žutoj boji i Bugatti Divo, jedan od samo 40 na svijetu. Njegova cijena je oko 9 milijuna eura. Tu je i pet Ferrarija SF90 Stradale, Porsche 918 Spyder Weissach, Ferrari LaFerrari Aperta, McLaren P1 i Mercedes-Benz SLR Stirling Moss.

image

F1rst Motors

F1rst Motors

F1rst Motors u svojem salonu ne nudi samo hiperautomobile, ima tu i osjetno povoljnijih superautomobila poput nekoliko Mercedes-AMG GT Black Series, desetak Lamborghini Urusa i Mercedesa G-klase, a tu su i brojni primjerci Porschea 911 GT3, McLarena 720S, Lamborghinija Aventadora, Lamborghinija Huracana i Forda GT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 08:56